Harmaa omakotitalo – tyylikäs vai tylsä?

Harmaa omakotitalo on tyylikäs vaihtoehto muiden sävyjen joukossa. Tummat sävyt ovat tehneet tuloaan jo pitkään puujulkisivuihin. Harmaa ja musta toimivatkin loistavasti julkisivun värinä perinteisen valkoisen vaihtoehtona. Harmaa soveltuu hyvin pois metsän siimeksestä myös omakotitaloihin kaupunkiympäristössä. Harmaan hallitsevaa sävyä voi keventää lasisilla pinnoilla tai vaaleilla puupinnoilla esimerkiksi parvekkeiden tai terassien sisäosissa.

Elävyyttä puupintaan voi luoda käyttämällä samassa seinässä useampaa leveyttä. Paneelien leveydet voivat vaihdella satunnaisesti tai seurata ennalta määrättyä kaavaa.

Puu pintamateriaalina tarjoaa suunnittelijalle myös rajattomasti mahdollisuuksia viimeistelyyn. Esimerkiksi ikkunoiden rajauksella voidaan tukea modernin vaikutelman syntyä tai vahvistaa perinteista puurakentamisen tunnelmaa. Huomaamattomilla ikkunan rajauksilla puutalon pinta jatkuu yhtenäisenä. Sen sijaan näyttävät ikkunan puitteet täydentävät valittua tyyliä ja tekevät pienistäkin ikkunoista huomionarvoisia yksityiskohtia.

Harmaa julkisivu puusta

Omakotitalo rakentajan suuri päätös on oman kodin julkisivu. Kivitaloa on pitkään pidetty helppohoitoisena ja huolettomana pintamateriaalina, mitä se toki onkin. Kuitenkin puu on kirinyt asemaansa julkisivun pintamateriaalina nykyisen maalausteknologian ansiosta. Paneelit voidaan maalata täysin valmiiksi jo tehtaalla. Näin ollen kesälomaa ei tarvitse enää viettää maalaustalkoissa ja pihatöihin pääsee heti julkisivun asennuksen jälkeen. Esimerkiksi täysin valmiiksi maalatuilla Siparila TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeleilla valmistuu nopeasti julkisivu ilman näkyviä naulankantoja.

Puuta on myös helppo korjata. Julkisivu voi vahingoittua ulkoisesta iskusta. Kiven ja tiilen paikallinen korjaaminen on hankalaa, kun taas puun vaurioitunut pinta on helposti yli maalattavissa tai jopa yksittäinen paneeli kokonaan korvattavissa uudella. Puu materiaalina tarjoaa myös rajattomasti arkkitehtuurisia vaihtoehtoja suunnittelijalle niin rakenteellisesti kuin pintamateriaalina. Puu kirjaimellisesti taipuu moneksi. Puu on myös ekologinen rakennusmateriaali, joka sitoo itseensä hiilidioksidia kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Sulje haku
Ota yhteyttä