Kestokuultava ulkoverhous – kuultavaa puupintaa

Rakennusten ulkopinnat ovat alttiita säärasitukselle, kuten UV-säteilyn sekä veden ja epäpuhtauksien vaikutuksille. Siksi rakentamisessa tulee ottaa huomioon visuaalisen houkuttelevuuden lisäksi myös käytettävän materiaalin kestävyys. Uudet kestokuultavat sävyt säilyttävät puun luonnollisen ilmeen pitkäaikaiskestävyydestä tinkimättä.

Kuultavien sävyjen käyttö korostaa puun luonnollisuutta. Kuultavat sävyt ulkoverhouspaneelin pinnalla ovat olleet kuitenkin haastavia niiden vaatiman tiheän huollon takia. Kuultavilla pintakäsittelyaineilla maalatut ulkoverhouspaneelit eivät kestä veden ja UV-säteilyn rasitusta yhtä hyvin kuin peittävät maalit, jonka vuoksi ne vaativat huoltomaalausta jo muutaman vuoden kuluttua asennuksesta. Kestokuultava ulkoverhouspaneeli on kehitetty vastauksena näiden perinteisten kuultomaalattujen pintojen haasteisiin.

Kestokuultava ulkoverhous – mitä se tarkoittaa?

Kestokuultavan ulkoverhouksen pinta on tehokkaan UV-suojan ansiosta peittävämpi kuin perinteisen kuultavan puunsuojan. Kuitenkin yleisilme ulkoverhouspaneeleissa on kuultava verrattuna peittävillä sävyillä maalattuihin julkisivuihin, joissa puunsyykuvio on maalattu piiloon. Kestokuultava ulkoverhous mahdollistaakin nyt huolettoman julkisivun myös kuultaville sävyille puun luonnollisuudesta tinkimättä.

Kestokuultavat ulkoverhouspaneelit ovat valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita, joita ei maalata enää työmaalla. Paneeleiden muotona käytetään piilokiinnitettäviä profiileja. Tällöin kiinnitysjäljet jäävät piiloon eivätkä vahingoita valmista maalipintaa. Kestokuultavaa ulkoverhousta voidaan valmistaa kaikissa profiileissa, asiakkaan valitsemassa leveydessä ja paksuudessa. Kestokuultavissa ulkoverhouspaneeleissa on 6 houkuttelevaa sävyä ruskean eri vaihtoehdoista mustaan ja harmaaseen.

Tällä hetkellä markkinoilla olevien kuultokäsiteltyjen ulkoverhouspaneelien huoleton käyttöikä on noin kolme vuotta. Kestokuultavassa ulkoverhouksessa puun käyttöikää on pystytty nostamaan 10 vuoteen. Tämä tarkoittaa, ettei ulkoverhousta tarvitse huoltomaalata asennuksen jälkeen kuin vasta 10 vuoden päästä. 

Haluatko lisätietoja?

Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö – annamme mielellämme lisätietoa puun käyttömahdollisuuksista haastavissakin rakennuskohteissa. Luodaan yhdessä unohtumaton julkisivu puusta!

Sulje haku
Ota yhteyttä