Kivitalot ja puu – ideoita kivitalon ulkopintojen elävöittämiseen

Puu on monipuolinen rakennusmateriaali – se toimii loistavasti itsekseen julkisivuissa, mutta myös tehosteena muiden materiaalien rinnalla. Pehmeys mahdollistaa luovan muotoilun ja puuta on helppo käyttää rakentamisessa, koska se on kevyttä. Kuitenkin painoonsa suhteutettuna puu on kestävämpää kuin mikään muu rakennusmateriaali. Puu on myös ekologinen, uusiutuva rakennusmateriaali.

Loihdi paneelipinnalla kiinnostava julkisivu

Puu soveltuu erinomaisesti kivitalojen pintamateriaaliksi. Tasaista pintaa elävöittävä paneeli on paitsi näyttävä, myös hyvin säätä kestävä valinta tehosteeksi. Esimerkiksi valmiiksi maalattuja, piilonaulattavia ulkoverhouspaneeleita ei tarvitse maalata enää asentamisen jälkeen. Näin kivipinnat säilyvät puhtaana eikä maalitahroja tarvitse pelätä. Valmiiksi maalatut ulkoverhouspaneelit kestävät hyvin myös kosteuden ja UV-säteilyn kuluttavaa vaikutusta eikä niitä tarvitse huoltomaalata ensimmäiseen 10 vuoteen. Puuverhousta voi käyttää luontevasti vaikkapa ikkunoiden välissä, terassien ja parvekkeiden sisäpinnoilla sekä sisääntulossa.

Julkisivu on kotisi käyntikortti. Paneelipintoja on saatavissa lukemattomissa eri leveyksissä ja tyyleissä. Puujulkisivun voidaan käsitellä satoihin eri sävyihin, ja sävyttäminen on osa ulkoasun ainutlaatuisuutta. Täydennät valitsemaasi tyyliä valitsemalla joko kuultavan tai peittävän sävyn.

Elävöitä rimoituksella

Tasaisen paneelipinnan lisäksi myös erilaiset rimoitukset ovat kiinnostava tapa elävöittää kivipintaista ulkosivua. Rimoituksella luodaan kodikasta tunnelmaa vastapainona kivi- tai tiilitalon jyhkeälle olemukselle. Puun pehmeys tekee materiaalista myös helposti työstettävän, mikä mahdollistaa sekä hyvin jykevän, että keveän muotokielen. Puurimoituksella voi rajata tiloja tai maisemoida betonipylväitä ja -muureja. Muista kuitenkin jättää hyvä tuuletusrako puun ja betonin väliin, jotta kosteus ei pääse tiivistymään puun ja betonin väliin.

Toisaalta puuta voi hyödyntää esimerkiksi rajatun efektikuvion toteuttamisessa muuten pinnaltaan tasaiselle seinälle. Kestävyyden ja monipuolisen työstettävyyden lisäksi puu on helposti huollettava ja turvallinen materiaali.

Sulje haku
Ota yhteyttä