Mitä kannattaa huomioida keittiön suunnittelussa?

Keittiö on kodin keskipiste. Keittiön suunnittelussa kannattaa miettiä kuinka tilasta luodaan viihtyisä toimivuutta unohtamatta. Sisustuksen suunnitteluun erikoistunut Qubo interior alleviivaa, että toimivuuden lähtökohtana on lieden, vesipisteen ja kylmätilojen muodostama ydin, jossa etäisyys pisteestä toiseen saisi olla korkeintaan pari kolme askelta. Myös materiaalien valinnalla tuetaan keittiön toimivuutta ja kestävyyttä. Huomioi erityisesti tasoissa kulutuksen, iskun  ja kosteuden kesto ominaisuuksia. Ruoanlaittoa kummasti helpottaa, jos kuumat kattilat voi laskea suoraan tasoille eikä yliräiskynyttä vettä tarvitse heti kiireellä pyyhkiä pois. Lue keittiön sisustamisesta lisää kattavasta artikkelistamme!

Viihtyisyyttä keittiöön luodaan materiaalivalinnoilla, valolla ja väreillä. Tarkastele kuinka keittiössä luonnon valo tulvii tilaan ja mieti miten valo käyttäytyy valitsemasi pintamateriaalien kanssa. Kiiltävät valkoiset sävyt heijastavat valoa takaisin, kun taas tummat sävyt imevät valoa. Rosoiset, luonnolliset puupinnat sen sijaan antavat valon leikkiä pinnallaan ja pinta saa erilaisia heijastuksia aamu- ja ilta-auringossa.  Etsitkö luonnollista tunnelmaa vai haluatko raikkaan valkoista? Väreillä saadaan esimerkiksi tilaan enemmän avaruutta tai halutessaan väreillä voi myös pienentää tilaa. Tarkastele aina valitsemiasi materiaaleja yhdessä. Haluatko, että keittiökaapistojen sävy kulkee käsi kädessä seinämateriaalien kanssa vai haluatko luoda keittiöösi eri sävyjä yhdistelemällä omaa tarinaansa kertovan kokonaisuuden?

Mikäli haluat kestävän, helppohoitoisen ja ekologisen keittiö, kannattaa suosia luonnollisia materiaaleja; puuta, kiveä ja lasia. Puupaneeleilla voi sisustaa niin keittiön katot kuin seinätkin. Tällöin kannattaa muistaa suojata lieden ja vesipisteen takana olevat puupinnat esimerkiksi lasilla, jota on helppo pitää puhtaana. Puu kestää kolhuja ja sen päältä on helppo meikata piiloon pienet osumat. Puuta voi myös uudelleen käsitellä ajan saatossa trendien vaihtuessa ja muuttaa pinnan väriä mielikuvituksen mukaan. Puu luonnollisena ja lämpimänä materiaalina tuo viihtyisyyttä ja kodikkuutta keittiöön.

Sulje haku
Ota yhteyttä