#MySiparila-kuvakilpailu

Meidän tehtävämme Siparilassa on innostaa ihmisiä käyttämään puuta sisustamisen ja rakentamisen materiaalina. Puu on luonnon oma, uusiutuva raaka-aine, joka tuo koteihin lämpöä ja viihtyisyyttä ja jota on käytetty rakennusmateriaalina jo vuosisatojen ajan. Olemme saaneet olla mukana sisustamassa ja rakentamassa ihania koteja ja julkisia tiloja. Nyt haluamme palkita teitä ihanat puun ystävät arpomalla Finnish Design Shopin lahjakortteja kuvakilpailuun osallistuvien kesken.

Tägää  #MySiparila kuvaan kodistasi, suunnitelmastasi, moodboardista tai inspiraatiosta ja voita suomalaista muotoilua kotiisi. Kilpailu on käynnissä 31.12.2020 asti. Ota myös Instagram-sivumme seurantaan ja käy tsekkaamassa uudet ideat puulla rakentamiseen ja sisustamiseen. Vuoden loppuun mennessä arvomme myös kaikkien Siparilan IG-sivujen seuraajien kesken 100€ lahjakortti Finnish Design Shopiin!

Yhteistyötä suomalaisten muotoilijoiden kanssa – Design from Finland

Arkkitehdit ja muotoilijat ovat olleet apunamme etsimässä puulle uusia muotoja ja pintoja. Ammattitaitonsa käyttöömme ovat antaneet Ristomatti Ratia, Kari Lappalainen, Heli Mäkiranta ja monet muut muotoilun ammattilaiset erilaisten projektien yhteydessä. Siparilalle on myönnetty Design from Finland -merkki yhteistyöstä suomalaisten muotoilijoiden kanssa.

Puu rauhoittaa mieltä ja vähentää stressioireita

Puun koskettamisen on tutkittu laskevan ihmisen stressitasoa ja sykettä sekä kohentavan mielialaa. Tähän vaikuttaa sähkön, valon ja äänen kulkeutuminen puussa. Puu estää kaikumista ja puumateriaaleilla voidaan tukea miellyttävän akustiikan syntymistä. Valon osalta puu taittaa lämpimiä keltaisen ja punaisen valon aallonpituuksia. Tämän vuoksi puu koetaan lämpimäksi materiaaliksi.

”Puulla on hyvin paljon ja yllättäviäkin terveysvaikutuksia. Jo pitkään on tiedetty sen akustiikan erinomaisuus, nyt on löydetty myös puun psykologiset sekä kosketuksen ja tuoksun myönteiset vaikutukset. Ihmiset kokevat puun tuoksun miellyttäväksi ja rauhoittavaksi. Tuoksun myötä sisäilmaan vapautuu myös antibakteerisia ainesosia, joilla on sisäilmaa parantava vaikutus”, puupintojen psykofyysisiä vaikutuksia tutkinut psykologian tohtori, dosentti Marjut Wallenius kertoo.

Tiesitkö, että puun käytöllä meillä on mahdollisuus vaikuttaa hiilidioksidipäästöihin?

Jos kaikki Euroopan talot rakennettaisiin betonin sijaan puusta, niin rakentamisen hiilidioksidipäästöt tippuisivat 60 %. Uusiutumattomien luonnonvarojen käyttö vähenisi jopa 70 %. Nämä ovat valtavia lukuja. Rakennussektori tuottaa kolmanneksen kaikista hiilidioksidipäästöistä. Rakentamisen aikana tehdyillä materiaalivalinnoilla on suuri vaikutus ympäristöön.  Rakentamisessa puu on oiva ratkaisu, koska puurakennus sitoo hiilidioksidia ilmakehästä niin kauan kuin puurakennusta käytetään. Puurakenteisen talon purkamisesta puolestaan suurin osa materiaaleista voidaan käyttää esimerkiksi energiantuotantoon.

”Harva ajattelee, kuinka suuri osa kuluttamisestamme kohdistuu rakennussektorille. Mitä enemmän panostamme rakennussektorilla kestäviin ratkaisuihin, kuten puuhun, niin sen kestävämmäksi meidän kuluttamisemme muodostuu. Metsä- ja rakennusteollisuus on siis hyvä pohja, joka muuttaisi suomalaisten kulutusta aiempaa kestävämmälle pohjalle.” kertoo Petri Heino Ympäristöministeriöstä

Kilpailun säännöt

? Kilpailun kesto 1.10.2020–31.12.2020

? Osallistut tägäämällä Siparila-aiheisen kuvasi Instagramissa omaan feediisi mysiparila-hashtagillä

? Kuukausittain hashtagillä julkaistujen kuvien kesken arvotaan 100€ lahjakortti Finnish Design Shopiin

? 31.12.2020 mennessä kaikkien Siparilan IG-sivujen seuraajien kesken arvotaan myös 100€ lahjakortti Finnish Design Shopiin!

Sulje haku
Ota yhteyttä