Paneeleilla rakentaminen on helppoa

Puumateriaaleista ja paneelista löytyy paljon vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon, että puu ja paneeli on elävä ja ympäristöolosuhteisiin mukautuva luonnonmateriaali. Puulla rakentaminen ja sisustaminen on helppoa, kunhan muistat muutaman perusasian.

Pintakäsittelyt

Jos paneeli pintakäsitellään, niin koko puutavara kannattaa ottaa samasta tuotannon erästä. Eri aikaan tuotetuissa erissä saattaa olla pieniä sävyvaihteluja, jotka voivat erottua lopputuloksessa.

Kosteuden tasaantuminen

Puutavara kannattaa tuoda asennustilaan noin kaksi viikkoa ennen asennusta. Yleensä puu sitoo itseensä jonkin verran kosteutta ja turpoaa lopullisessa tilassaan. Huomioi myös, että puu turpoaa kesällä ja kutistuu talvella. Pontatut paneelit kannattaa esimaalata, jotta muutoskohtien rajat eivät näy puun kutistuessa.

Naulaus

Tutustu huolella naulausohjeisiin. Naulan oikea kokoluokka vaihtelee erityyppisille paneeleille. Pontit tulee kiinnittää aina pohjaan asti, jotta puun kutistuessa ei tule rakoja näkyviin.

Muistathan, että asennettu tuote on aina hyväksytty tuote. Huolehdi, että sinulla on oikean tuotteen asennusohje, niin lopputulos onnistuu varmasti.

Sulje haku
Ota yhteyttä