Puun kesyttämää betonia

Plusarkkitehtien Jani Lahti on suunnitellut nykyarkkitehtuuria edustavan, näyttävän talon. Betonielementeistä rakennetun talon sisä- ja ulkopintoja  pehmentää suomalainen puu. Betonielementit mahdollistivat suuret ikkuna-aukot, jotka suorastaan kutsuvat luonnon sisään. Talon muodot ovat linjakkaita ja betoniset rouheat pinnat yhdistyvät saumattomasti lämpimään puuhun.

Ulos jatkuvat sisäkatot

Talon sisustus on hillityn klassinen. Harmaan, rouhean betonin kumppaniksi valittiin rimamainen RAILO-sisustuspaneeli. RAILO-sisäpaneeli on 95 mm leveä ja sen keskellä kulkee 4 mm leveä valeura. Tällä loihdittiin puupinnoille rimamaista vaikutelmaa. Paneelit on käsitelty kuultavan hiekan sävyiseksi säilyttäen puulle ominainen ulkoasu ja yhdenmukaisuus talon tammiparketin ja kiintokalusteiden kanssa.

Talon suunnittelussa ehdoton katseenvangitsija on korkeista tiloista suurien ikkunoiden kautta ulos jatkuva yhtenäinen kattomateriaali. Efektiä tehostaa lattianrajasta kattoon ulottuvat panoraamaikkunat. Talon puupinnoilla toistuu RAILO-paneeli, jolla on vuorattu myös talon sisääntulo sekä osia autokatoksesta elävöittämään muuten valkoista kivipintaa. Ulkona käytettyihin puupintoihin on tehty säänkestävä pintakäsittely kestävyyden takaamiseksi.

Ilmeikästä betonia ja sileää puuta

Tässä kodissa modernismia on uskallettu toteuttaa täydellä sydämellä. Betonielementtejä ei ole kaikkialla siloteltu piiloon, vaan ne on jätetty lähes raaoiksi. Elementtien sisäpuolelle on tehty vain kevyt hionta sekä pintaviimeistely. Osa seinäpinnoista on käsitelty puhtaan valkoisiksi.

Puupinnoilla taasen on tuotu lämpöä ja pehmeyttä kylmää kivipintaa tasapainottamaan. Kuultavan hiekan sävyyn käsitelty mänty muodostaa kauniisti yläkerran tammiparketin kanssa harmonisen kokonaisuuden. Puuta talossa on käytetty määrällisesti paljon, jopa 5200 metriä.

Ylellinen Spa-tila puiden latvuksissa

Kolmikerroksisen talon keskimmäinen kerros sisääntuloineen on varattu oleskelulle. Pohjakerroksessa sijaitsevat vierashuone, lasten pelihuone, varastot sekä viinikellari. 270 neliöisen kodin ylimmässä kerroksessa sijaitsevat makuuhuoneet ja sekä ylelliset saunatilat puiden latvusten korkeudella.

Saunasta avautuu näköala kahteen suuntaan; metsään ja merelle. Sauna- ja pesutiloissa jatkuu muun kodin kanssa muodoltaan yhtenäinen RAILO-sisustuspaneeli, mutta materiaaliksi vaihdettiin magnolia. Magnolia suojattiin vettä ja lämpöä vastaan lämpöpuun sävyisellä saunasuojalla.

Lue koko artikkeli ja katso ihanat kuvat tästä linkistä tai uusimmasta TaloExtra-lehdestä. Heräsikö sinullekin idea puupaneelista? Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme!

Sulje haku
Ota yhteyttä