Siparilan seinäpaneelilla helppoa puupintaa kerrostalon betoniseiniin

Lämminhenkinen ja luonnollisen kaunis seinäpaneeli – Siparilan liimattavalla PALA™-seinäpaneelilla loihdittiin Helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon lämminhenkinen ja luonnollisen kaunis tehosteseinä tuomaan uutta ilmettä eteiseen. Sisäverhouslevyn sävyksi valikoitui valkolakattu koivu, joka sulautui asunnon muuhun tyyliin täydellisesti.

Vuonna 2011 rakennetun kerrostalon eteinen oli alunperin hieman kolkko ja kaipasi jotain aivan uutta arjen piristykseksi. Aluksi ajatuksena oli tapetoida tai maalata seinä, mutta hetken pohdinnan jälkeen päädyttiinkin liimattavaan PALA™-paneeliin. PALA™-paneelin voi liimata hyvin erilaisiin pintoihin, kuten kivi-, betoni- tai levypintaan, kunhan se on kohtalaisen tasainen. Tässä kohteessa seinäpintana oli talon alkuperäinen betoniseinä, johon paneelia oli helppo liimata.

Aluksi seinästä irroitettiin tarvittavat listat ja sitten ryhdyttiin liimaamaan seinälevyä. Asennukseen tarvittiin 3 laatikkoa kuultavan valkoista koivuista PALA™-paneelia, kaksi purkkia Siparila Fix -liimaa, saha ja reipasta seinäntuunausmieltä. Ennen asennuksen aloittamista on tärkeää suunnitella, kuinka ladonta etenee seinäpinnalla. Tässä kohteessa päädyttiin toteuttamaan tiililadonta, jossa joka toinen PALA™-paneeli oli puolen metrin ja joka toinen metrin mittainen.

Liimaaminen aloitettiin alhaalta edeten vasemmalta oikealle rivi kerrallaan.  Kun ensimmäinen rivi on paikoillaan, on hyvä odottaa noin 15 minuuttia, jotta nämä liimautuvat kunnolla seinään ja sitten voi jatkaa matkaa huoletta. Paneloitavalla seinällä oli muutamia sähkörasioita, jotka vaativat hieman miettimistä. Mutta rasiaporalla nekin hoituivat helposti. Seinä viimeisteltiin sisustuslistoilla, joilla eteiseen tuotiin viimeistelty lopputulos.

Helposti toteutettava vaihtoehto upeilla sävyillä

PALA™-paneelia on saatavana neljässä eri sävyssä: peittävän valkoisena, kuultavan valkoisena ja harmaaana sekä lämpökäsiteltynä koivuna. Kohteeseen valikoitunut kuultavan valkoinen koivu oli helppo valinta, kun talon sisustustuksessa oli muutenkin käytetty luonnollisia sävyjä. Koivua oli jo entuudestaan keittiön tasossa, joten näin ollen eteinen ja avokeittiö säilyy yhtenäisenä kokoanisuutena pienen tuunauksen jälkeenkin.

PALA™-paneelilla vain mielikuvitus on rajana, kun mietitään ladontoja. Kokonaisten seinäpintojen lisäksi PALA™-paneelilla voi toteuttaa erilaisia sängynpääty ratkaisuja helposti eri sävyillä ja kuvioilla.

Haluatko lisätietoja?

Voit lukea lisää Siparilan PALA™-seinäpaneelista tuotesivuilla!

Sulje haku
Ota yhteyttä