Usein kysyttyä sisustuspaneeleista

Miten tunnistat käyttökohteeseen sopivan tuotteen? Mitä piilokiinnitys tarkoittaa? Kuinka sisäpaneelit tulisi varastoida?

Kuinka varmistan, että saan käyttökohteeseeni sopivan sisäpaneelin?

Siparilan tuotevalikoimassa on paneeleita kuiviin sisätiloihin, kosteisiin tiloihin ja saunaan. Kuiviin sisätiloihin suunniteltuja paneeleita ei tule käyttää pesuhuoneiden katoissa eikä saunassa. Vaikka puu kestää kosteutta ja lämpöä, kaikki pintakäsittelyaineet eivät niitä kestä. Kosteisiin tiloihin, kuten pesuhuoneen kattoon, soveltuvat kosteudenkestävät sisäpaneelit. Kosteudenkestävät paneelit kestävät roiskevettä, mutta eivät suoraa vesikosketusta. Saunan suuret lämpötila- ja kosteusvaihtelut vaativat puutuotteilta paljon. Tarkista saunapaneeleita valitessasi, että tuotteessa on ”soveltuu saunaan” -symboli.

Puu on elävä materiaali, joka reagoi kosteusvaihteluihin ja UV-valoon. Siparila on huomioinut tuotteissaan auringon valon puun sävyä tummentavan vaikutuksen käsittelemällä puutuotteet pintakäsittelyaineilla, jotka sisältävät UV-valon vaikutuksia hidastavia aineisosia.

Mikäli sinulla on erityisvaatimuksia puupinnan suhteen esimerkiksi haluat että paneelipinnassa on mahdollisimman vähän oksia, kerro tämä tilatessasi tuotetta.

Mitä piilokiinnitys tai piiloonnaulaus tarkoittaa?

Siparilan paneelien muoto on suunniteltu niin, että niiden asennusjäljet voidaan jättää piiloon. Tällöin paneeli naulataan pontista kiinni kahdella naulalla jokaista kiinnityskohtaa kohden. Kiinnitysjäljet jäävät piiloon seuraavan paneelin alle. Lopputuloksena on kaunis, naulaton puupinta. Piiloonnaulaus parantaa myös paneelien kestävyyttä, koska esimerkiksi saunassa vesi ei pääse vahingoittamaan puuta naulanrei’istä.

Kuinka sisäverhouspaneelit täytyisi varastoida?

Paneelit varastoidaan väljästi suoralla alustalla noin 1-2 viikkoa samassa tilassa, johon ne asennetaan. Tärkeää on, että puutavaran lämpötila ja kosteus ovat yhtäläiset paneloitavan huoneen kanssa. Näin vältetään asennuksen jälkeinen paneelien halkeaminen ja muotoeläminen. Paneeleita ei saa säilyttää samassa tilassa, jossa käytössä on rakennuspuhallin tai joku muu lämmönlähde. Ihannelämpötila paneelien säilytykselle 15-22 astetta. Paneelien ympärillä olevaa suojakalvoa ei saa poistaa ennen välitöntä asennusta.

Sulje haku
Ota yhteyttä