Valkoinen sisustus – puhdas ja raikas ilme kotiisi

Vaikka tuleva vuosi tuo pastellinsävyjä ja maanläheisiä sävyjä mukaan sisustukseen, niin edelleen myös valkoiselle on tilaa kodin sisustuksessa. Valkoinen sisustus mielletään puhtaaksi ja valoisaksi. Valkoinen yhdistyy klassisesti mustan, ruskean ja harmaan kanssa, mutta sitä on helppo piristää millä tahansa muulla värillä vaikkapa tekstiilien tai muiden yksityiskohtien avulla. Värinä vaaleat sävyt luovat tilaan avaruutta ja sisustuksessa kannattaa leikkiä myös erilaisten pintojen, materiaalien ja sävyjen kanssa. Tällä hetkellä puulla sisustaminen on suurin sisustustrendi, kuten huomaat trendiraportistamme.

Puulla sisustaminen

Valkoista voi pehmentää käyttämällä valkoisten pintojen kanssa vaaleita puulajeja. Tyylikkään harmoninen sisustuskokonaisuus syntyy saman sävyisistä puulajeista. Esimerkiksi koivu, kuusi ja saarni ovat vaaleita puulajeja. Saarnista valmistetut VIRE-sisustuspaneelit antavat lämpimän, mutta modernin tunnelman tilaan yhdessä luonnonläheisen sävypaletin kanssa. VIRE-sisustuspaneeli soveltuu seinien lisäksi loistavasti myös kattopaneeliksi ja jalopuista koivua ja saarnia voi käyttää myös saunan sisustamiseen.

Puulla sisustamisen ei tarvitse olla hankalaa. Valmiiksi pintakäsitellyillä ja leveillä AITO-sisustuslevyillä tulee valmista pintaa helposti. Sisustuslevyn 280 mm leveällä pinnalla seinät valmistuvat nopeasti eikä valmiilla pinnalla ole häiritseviä naulankantoja. Suorareunainen ja moderni sisustuslevy on kuin taulu, jonka pääosassa on puun luonnollinen kauneus. Voit asentaa AITO-sisustuslevyn jatkokset suoraan samaan pystylinjaan tai joka toisen sauman puoleen väliin edellistä paneelia.

Valaistuksen tärkeys

Keväisin sisustus alkaa taas näyttämään jo itsestään ihanan raikkaalta, kun kevätaurinko tuo valoa ikkunoista. Valaistus on valkoisella sisustamisessa erityisen tärkeää. Valolla luodaan valot ja varjot, korostukset ja häivytykset… Luonnonvalossa kaikki sävyt näyttävät erilaiselta kuin keinovalossa tai kynttilänvalossa. Lue keittiön sisustamisesta lisää kattavasta artikkelistamme.

Mutta täällä pohjoisessa ei ikävä kyllä aina ole ihanaa luonnonvaloa, joten valaistukseen kannattaa panostaa. Esimerkiksi epäsuoraa valoa voi käyttää kaappien päällä, sokkelin yläreunassa tai kehsytää valolla vaikka peilin ympäryksen. Epäsuora valo tuo tunnelmaa, mutta on myös pimeään aikaan hyvä lisävalo. Valot voi piilottaa huomaamattomasti osaksi kattoa. VALO-sisustuspaneelilla loihdit ihanan puukaton ja piilotat valot siististi sisäpaneeleiden väliin. Valo kuultaa kauniisti paneelien välistä ja valaistuksen voimakkuuteen voi vaikuttaa led-nauhojen määrällä.

Lue 7 vinkkiä olohuoneen sisustamiseen täältä.

Sulje haku
Ota yhteyttä