Vuoden 2020 trendit puulla sisustamiseen

Vuonna 2020 valkoinen ja musta jäävät taka-alalle kodin sisustuksessa, kun maanläheisyys ja luonnonmateriaalit astuvat esiin. Puun sävyjä voi yhdistellä rennolla otteella ja luoda sävyerojen avulla kerroksellisuutta ja mielenkiintoisuutta sisustettavaan tilaan. Lue täältä kattava raportti sisustusrendeistä.

Vaaleiden puunsävyjen rinnalle nousee uuden vuosikymmenen kunniaksi tummemmat puupaneeleiden sävyt ja rohkea sisustaja innostuu täyteläisistä suklaasävyistä. Tumman ruskean vahvaa vaikutelmaa voi keventää hiekan, beigen ja luonnonvalkoisen avulla. Myös hennonvihreä eukalyptus, ilmakasvit ja vaaleat heinät tuovat tumman ruskean rinnalle skandinaavista tuntua.

Luonnonmateriaalit näkyvät sisustusvalinnoissa voimakkaasti ja puu valtaa myös seinäpinnat. Näyttävän tapetin sijaan kodin kiintopisteenä olevalle seinälle valitaan sisustuspaneelia tai käytetään rohkeasti molempia. Tilasta riippuen tehosteseinä voidaan paneloida pystyyn, vaakaan tai jopa kalanruotokuvioon. Vaakapanelointi lisää tilan leveysvaikutelmaa ja pystypaneloinnilla voit korostaa tilan korkeutta.

Keittiöissä ja kodinhoitohuoneissa luonnonpuuta voi käyttää vaikka keittiön välitilan paneloinnissa. Tällöin puun suojaksi kannattaa muistaa asentaa lasilevy, joka helpottaa puhtaanapitoa ja säilyttää puupinnan loistokkaana. Luonnollinen puupaneeli on hyvä mauste niin skandinaavisen pelkistetyille tummille keittiöille kuin myös raikkaan vaaleille pinnoille. Myös kodinhoitohuoneiden seinissä panelointi kasvattaa suosiotaan.

Kodin sisustusta voi kerrostaa lisäämällä sisustuspaneeleiden rinnalle strukturoituja materiaaleja, kuten pehmeitä tekstiilejä, kiiltävää metallia tai jykevää rautaa. Tekstiilejä saa olla runsaasti ja luonnonmateriaaleista pellava, puuvilla, silkki, juutti ja monimuotoiset neulekuviot ovat suosittuja. Vaalean viileät katto- ja seinämateriaalit sekä lämpimän hunajaiset puulajit sointuvat kauniisti toisiinsa tekstiilien avulla.

Sulje haku
Ota yhteyttä