Ylellinen lehtikuusi yllättää kestävyydellään

Lehtikuusi on tehnyt hiljaa tuloaan suomalaiseen ulkorakentamiseen. Se on luontaisilta ominaisuuksiltaan erittäin kestävä ja kova rakennusmateriaali. Lehtikuusi sisältää luonnon omia suoja-aineita kuten pihkaa, hartseja ja mineraaleja. Myös lehtikuusen solurakenne on muista puulajeista poikkeava eikä siihen imeydy kosteus samalla tavalla kuin esimerkiksi mäntyyn.

Lehtikuusen voi sävyttää

Lehtikuusi on loistava vaihtoehto kestävän terassin rakennusmateriaaliksi. Lehtikuusi ei ulko-olosuhteissa tarvitse pintakäsittelyä, koska se kestää lahoamatta noin 20-30 vuotta maasta irti asennettuna. Lehtikuusi harmaantuu käsittelemättömänä auringonvalon ja kosteuden vaikutuksesta kelon harmaaksi noin 2-3 vuoden kuluessa. Lattioissa lehtikuusen hyvät ominaisuudet korostuvat sen kovuuden ja tiheyden ansioista, mutta samalla se on vaalea  ja sitä voidaan tarvittaessa sävyttää tummemmaksi. Sävytykseen soveltuvat puuöljyt. Varovainen kannattaa kuitenkin olla sävyn tummuuden kanssa. Liiallinen pastojen käyttö puuöljyssä voi aiheuttaa sävyn kuoriutumisen irti puun pinnasta keväällä lumien sulettua.

Lehtikuusi laudasta on monta eri leveyttä

Laiturit, terassit ja kaiteet ovat sopivia lehtikuusen käyttökohteita. Lehtikuusta on saatavilla 95 mm, 120 mm ja 145 mm leveänä lautana. Mikäli haluat rakentaa erityisen jyhkeän terassin, kannattaa valita 45 mm paksu ja 195 mm leveä lehtikuusi-lauta. Uusimpana lehtikuusen käyttökohteena ovat jatkuvasti kuumat ja kosteat tilat kuten saunat ja suihkuhuoneiden sisustus, joissa lämpö- ja kosteusvaihtelut ovat suuria.

Paksuus, mmLeveys, mmPituus, mm
28954000 +
281204000 +
281454000 +
451954000 +

Omakotitalon ulkoverhous lehtikuusesta

Lehtikuusi on loistava materiaali myös julkisivuun. Lehtikuusi julkisivu harmaantuu charmantisti vuosien saatossa ja kestää säärasitusta ilman pintakäsittelyä. Lehtikuusen harmaantumista voidaan hidastaa ja tasoittaa pintakäsittelemällä paneelit teollisesti kuultavilla puunsuoja-aineilla. Lehtikuusi ulkoverhous voidaan käsitellä myös täyttämään korkeimman paloluokan B1-s, d0-vaatimukset.

Lehtikuusi ulkoverhous valmistetaan aina piilokiinnitettäville Topcoat-paneeliprofiileille, joissa kiinnitysjäljet jäävät piiloon. Tämä parantaa julkisivun säänkestävyyttä, koska vesi ei pääse vahingoittamaan puuta naulankannoista. Myöskään ikävät nauloista valuvat vesivanat eivät pääse pilaamaan julkisivun ulkoasua.

Milla Alftan valitsi Siparila lehtikuusi-tuotteet omalle terassilleen! Katso video!

Sulje haku
Ota yhteyttä