Paloturvallinen kokonaisuus näyttävyydestä tinkimättä

Jyväskylän Kuokkalaan nousi syksyn 2014 aikana 8-kerroksinen Puukuokka, joka on Suomen korkein puukerrostalo. Puukuokan on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila OOPEAA:sta.

Kohteen ulkoverhouksessa on käytetty Siparilan piilokiinnitettävää TOPCOAT® UTS 28×145 ulkoverhouspaneelia pystypanelointina. Valmiiksi maalatuilla ulkoverhouspaneeleilla säästettiin rakennusurakan kokonaiskustannuksissa, koska julkisivua ei tarvinnut enää maalata asentamisen jälkeen. Paikalla asennettu ulkoverhous mahdollistaa myös näyttävän lopputuloksen, kun elementtimäisyys katoaa ulkoverhouksesta ja suunnittelijalle jää vapaammat kädet ulkoverhouksen suunnitteluun.

Puukuokan ulkoverhoilun toteuttamisesta vastasi Siparila Woodworks -asennuspalvelu. Osaurakkana toteutettu julkisivu on rakennuttajalle kustannustehokas vaihtoehto, jossa ulkoverhouksen valmistajana ja asentajana toimii sama taho. Puukuokka on paloturvallinen kokonaisuus, jossa on käytetty alimmassa kerroksessa palosuojattua TOPCOAT® UTS 28×145 ulkoverhouspaneelia. Sillä saavutetaan korkein paloluokka B-s1, d0.

Kohde
Puukuokka 1, Jyväskylä

Rakennusvuosi
2014

Rakennuttaja
Lakea Oy

Suunnittelija
Anssi Lassila, OOPEAA

Ulkoverhouksen asennus
Siparila

Käytetyt tuotteet
LEHTIKUUSI-verhous Topcoat-S
Ulkoverhouspaneeli Topcoat®-S

Kategoria
Ulkoverhous