174
 • Siparila
 • Vastuullisuus
 • Tarina
 • Blogi
 • Meille töihin
 • Thermory Group

Siparila – puualan edelläkävijä

Siparila Oy on puun hienoista ominaisuuksista inspiroituva alan suunnannäyttäjä. Autamme asiakkaitamme löytämään puun parhaat ominaisuudet, ja haluamme tehdä puulla sisustamisesta ja rakentamisesta elämyksellisen kokemuksen niin kodin sisustajalle, kuin ammattirakentajallekin.

Vastuullisuus

Puu on aina ollut suomalaisten luotettu rakennusmateriaali, ja sellaisena toivomme sen säilyvän. Se on vastuullisen valinta, sillä puu on ympäristöystävällinen, uusiutuva ja kierrätettävä materiaali. Se on myös tehokas hiilinielu: puinen omakotitalo varastoi hiiltä 30 tonnia, joka vastaa yhden perheen 10 vuoden autoilua.

Alan suunnannäyttäjinä kannamme roolimme vastuullisesti, ja etsimme aktiivisesti ympäristön ja ihmisten hyvinvointia edistäviä toimintamalleja. Tuotteiden laatu, kestävyys ja turvallisuus ovat toimintamme kulmakiviä. Olemme mukana vahvistamassa rakentamiskulttuuria, joka kunnioittaa metsien elinvoimaisuutta ja terveyttä sekä edistää kestävää ja terveellistä asumista. Kestävällä kehityksellä on merkittävä osuus liiketoiminnassamme.

Perinteitä ja innovaatioita yhdistäen

Kaunis Valkjärvi kiiltelee edelleen kirkkaana Karjalan kannaksella, vanhan Suomen sydämessä. Valkjärven rannoille oli perustettu vuosisatoja sitten monia pieniä kyliä, joista yksi oli Siparila. Luonto Siparilassa oli kaunista. Kylää ympäröivät tiheät metsät, joista pidettiin hyvää huolta. Ne suojasivat kylää ja tarjosivat monille elinkeinon.

Siparilan kyläläiset olivat kuuluisia kyvyistään hyödyntää ja työstää puuta. He olivat ahkeria ja kekseliäitä ihmisiä, ja he olivat aina valmiina auttamaan. Puusta valmistettiin hevoskärryjä ja yhdessä tehden rakennettiin mökkejä, taloja, kartanoita. Ovia ei tarvinnut lukita. Kahvin ja tuoreen pullan tuoksu toivottivat vieraat tervetulleeksi. Kotiin.

“Kaunis muisto jäi rajan taa, sinne sydämeni an’ halajaa”.

Näin riimitteli Hilmer Sojakka eläessään. Hilmer Sojakka toi Siparilan kylän puusepäntaidot muistoina ja kertomuksina Suomeen, joita me vaalimme nyt 100 vuotta myöhemmin Siparila Oy:ssä. Hilmer Sojakka joutui jättämään kotinsa vanhaan Suomeen, mutta koti pysyi hänen sydämessään ikuisesti. Me haluamme olla tänä päivänä mukana rakentamassa suomalaisille koteja, jotka säilyvät heidän sydämissään ikuisesti.

Siparila Oy on nimetty isoisän muistoa kunnioittaen muistuttamaan meitä kodin tärkeydestä.

Juha Sojakka, toimitusjohtaja.

Siparila blogi

Töihin Siparilalle?

Siparila on palveleva puutoimittaja, joka työllistää jo 160 puualan ja pintakäsittelyn ammattilaista päätoimipisteellämme Vaajakoskella sekä tehtaillamme Teuvalla, Myllykoskella, Parkanossa ja Kajaanissa. Haemme jatkuvasti innostuneella ja oppivalla asenteella varustettuja työntekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita kasvamaan puun työstön ja pintakäsittelyn ammattilaisiksi.

Passion for wood

Olemme omistautuneita aidolle puulle. Saamme inspiraatiomme sen monipuolisista ominaisuuksista, jotka tarjoavat mahdollisuuksia toteuttaa mitä upeampia ratkaisuja kaikenlaisiin tiloihin ja rakennuksiin. Rakennamme tuotteemme puun yksilöllisiä ominaisuuksia kunnioittaen, jotta jokaisessa kohteessa olisi mahdollisuus nauttia puun tuomasta ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Vastuullisuus

Puulla on pitkät perinteet suomalaisessa rakentamisessa. Me haluamme säilyttää nämä perinteet ja kehittää niitä nykypäivän tarpeita vastaaviksi. Sitoudumme noudattamaan toiminnassamme alalle asetettuja säädöksiä ja suosituksia, jotka mahdollistavat puun ekologisen, terveellisen ja luonnollisen käytön sisustamisessa ja rakentamisessa myös tulevaisuudessa. Teemme päivittäin töitä kestävämmän rakennuskulttuurin puolesta.

Teknologia ja innovaatiot

Alamme pioneereina olemme saaneet olla mukana uudistamassa Suomen ulkoverhous- ja sisustuspaneeleiden markkinoita. Teemme jatkuvasti tuotekehitystä yhteistyössä suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa, jotta voisimme tarjota kotien rakentajille Suomessa ja ulkomailla uusia, innovatiivisia ja käyttäjälähtöisempiä ratkaisuja. Haluamme tuoda viimeistellyt, aidosta puusta rakennetut tuotteemme kaikkien saataville.

Lehdistölle

Ajankohtaista tietoa Siparilan toiminnasta sekä sen tuotteista
ja innovaatioista antaa Juha Sojakka.
Lähetä sähköpostia

Puurakentaminen on tulevaisuuden rakentamisen tärkeimpiä teemoja

Rakennussektori tuottaa 30 % kaikista hiilidioksidipäästöistä. Pelkästään 5–12 % maamme hiilidioksidipäästöistä on peräisin rakennustuotteiden valmistamisesta. 90 % niistä aiheutuu sementin ja teräksen valmistamisesta.

Puurakentaminen on yksi parhaimmista keinoista vähentää rakentamisesta koituvia hiilidioksidipäästöjä, koska puurakentamisesta syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat minimaalisia verrattuna esimerkiksi betonirakentamiseen. Mitä enemmän korvaamme betonia ja terästä puulla, sen vähemmän rakennussektori tuottaa hiilidioksidipäästöjä.

Huolehdimme metsiemme hyvinvoinnista

PEFC-järjestelmä huolehtii metsien hyvinvoinnista kansainvälisesti ja on tae siitä, että puu on korjattu kestävällä tavalla metsän monimuotoisuutta kunnioittaen. Haluamme olla mukana varmistamassa, että metsälle luonteenomaiset elinympäristöt ja luontotyypit sekä lajien elinmahdollisuudet säilyvät vahvoina nyt ja tulevaisuudessa.

Valvomme tuotteidemme laatua tarkasti

Rakentamisessa on tärkeää, että käytettävät tuotteet ovat terveellisiä ja turvallisia. Euroopan unioni on asettanut massiivipuutuotteille turvallisuusvaatimuksia, joiden toteutumista seuraamme tarkasti. Todistuksena tarkasta työstämme Siparilan tuotteiden laadun suhteen, kaikki Siparilan puutuotteet ovat CE-merkittyjä eikä niissä ole käytetty ihmisille tai luonnolle vaarallisia kemikaaleja.

Olemme mukana pakkauskierrätyksessä

Haluamme edistää pakkausten hyötykäyttöä – siksi olemme tehneet yhteistyösopimuksen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa. Yhteistyö on osoitus siitä, että kannamme ympäristövastuumme omista sekä meille raaka-aineiden ostamisen myötä päätyvistä pakkauksista. Hoidamme ympäristövelvoitteemme kaikkien toiminnassamme syntyvien jätteiden osalta vastuullisesti.

Panostamme kestävään pintakäsittelyyn

Kehitämme jatkuvasti uusia pintakäsittelymenetelmiä, jotta puutuotteemme olisivat paitsi houkuttelevan näköisiä, myös kestäisivät pitkään haastavissakin sääolosuhteissa. Panostuksestamme pohja- ja pintakäsittelymenetelmiin Siparilalle on myönnetty FI-sertifikaatti, joka edellyttää meitä seuraamaan tarkasti maalin levitysmääriä sekä maalausolosuhteita, kuten lämpötilaa ja ilmankosteutta.

Historia

2003

Siparilan tarina alkaa vuodesta 2003, kun kunnianhimoinen, nuori diplomi-insinööri ostaa puunjalostustehtaan tavoitteenaan kehittää suomalaisille rakentajille rakentamista helpottavia ja nopeuttavia tuotteita suomalaisesta puusta. Suomessa sisustetaan pääasiassa maalipinnoilla ja tapeteilla. Puurakentamisessa käytetään pohjamaalattuja ulkoverhouspaneeleita, jotka joudutaan työmaalla maalaamaan vielä kahteen kertaan asennuksen jälkeen.

2005

Valkoinen ja musta sisustus tekevät tuloaan. Ihmiset haluaisivat käyttää puuta erityisesti sauna- ja pesutiloissa, mutta Suomessa ei ole kosteisiin tiloihin soveltuvaa, tyylikästä puupaneelia. Siparila alkaa kehittämään maalinvalmistaja Teknoksen kanssa pintakäsittelymenetelmää, jossa puun hengittävyys voidaan säilyttää. Monien koeajojen tuloksena syntyy valkovahatttu sisustuspaneeli. Uutta tuotteessa on kuultavan valkoinen pinta, mutta myös vesiohenteiset pintakäsittelyaineet, jotka ovat turvallisia niin ihmisille kuin ympäristöllekin. Ja mikä tärkeintä – puu hengittää edelleen!

2007

Useiden työmaavierailujen ja pohjamaalattujen paneelimetrien jälkeen Siparilassa alkaa herätä ajatus siitä, että rakentamisessa käytettävät ulkoverhouspaneelit pystyttäisiin pintamaalaamaan tehtaalla valmiiksi. Tämä nopeuttaisi työmaiden toimintaa ja säästäisi kustannuksia. Myös talvella puulla rakentaminen olisi mutkattomampaa, koska pintamaalikerros suojaisi puuta kesään asti. Siparila uskoo, että tulevaisuuden rakentaja ostaa valmiiksi käsiteltyä puuta, ja investoi Suomessa ensimmäisenä puun pintamaalaukseen erikoistuneeseen tuotantokoneistoon.

2008

Naulankannat aiheuttavat harmaita hiuksia siparilalaisille, sillä vesi ja epäpuhtaudet pääsevät niistä sisään vahingoittamaan puuta. Siparilassa istutaan alas, ja paneelin muotoa aletaan suunnitella uudestaan. Terämiehet teroittavat teriään kun Siparilassa kuumeisesti haetaan uutta piilokiinnitettävää muotoa puulle. Syntyy TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli, joka mahdollistaa naulattoman puupinnan ja on kahteen kertaan pintamaalattu, eikä siis tarvitse työmaalla enää pintakäsittelyä asennuksen jälkeen. Tälle innovaatiolle myönnetään hyödyllisyysmallisuoja.

2009

Siparilan johto havahtuu siihen, että henkilöstö on sen arvokkain resurssi. Työtapoja muutetaan radikaalisti ja työntekijöiden vaikuttamismahdollisuuksia omaan työhönsä lisätään. Siparilan henkilöstö otetaan mukaan kehittämään asiakaspalvelua, tuottavuutta ja yrityskulttuuria – Siparila-henkeä. Työntekijät toimivat Siparilassa itseohjautuvasti eikä Siparilassa ole lainkaan työnjohtoa. Tämän ansiosta Siparilan kannattavuus paranee ja henkilöstön tyytyväisyys työhönsä kasvaa. Siparila palkitaan keväällä 2010 Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen myöntämällä Tuottavuuden kunniamaininnalla.

2010

Siparilassa koetaan suuria muutoksia. Keväällä Siparila vahvistaa omaa osaamistaan ostamalla erityisesti massiivipuulistojen valmistukseen erikoistuneen Parkanon Höyläämön ja hankkii näin riveihinsä samalla uusia puusisustamisen ammattilaisia. Siparilan visio valmistaa laadukkaita ja yksilöllisiä puutuotteita on taas askeleen verran lähempänä toteutumistaan.

2011

Uusi piilokiinnitettävä, valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli aiheuttaa ihmetystä työmailla. Tuotteen myyntiä vauhdittaakseen Siparila alkaa tarjoamaan TOPCOAT®-julkisivuja valmiiksi asennettuina. Siparilan kouluttamat asentajat lähtevät ympäri Suomea tehtävänään asentaa julkisivuja, jotka kestävät tuulet ja tuiverrukset. Tulevien vuosien aikana keikutaan TOPCOAT®-paneelit kainalossa Luontokeskus Haltian korkeuksissa ja useiden muiden rakennusten ulkopinnoilla.

2012

Parkanossa ahkerasti työtään tekevät puusisustamisen ammattilaiset uskovat puuhun tulevaisuuden sisustusmateriaalina. Parkanon tehtaallamme valmistetaan  aitoja puisia sisustuslistoja ja kehitetään asiakkaille entistä valmiimpia sisustamisen ratkaisuja.

2013

Siparila ja Isku, kaksi suomalaista perheyritystä, huomaavat keväällä, että suomalaiset ostavat pääasiallisesti ulkomailla valmistettuja terassikalusteita. Tästä syntyy idea kehittää terassikalusteita, joiden raaka-aine on kotimainen puu ja jotka on Suomessa suunniteltu ja valmistettu. Muotoilija Janne Tyynismaa saa tehtäväkseen suunnitella terassikalusteet. Kesällä 2013 Isku saa ylpeänä myydä 100 % suomalaisia puutarhakalusteita.

2014

Sisustamisessa puhaltavat uudet tuulet, kun Siparila tekee paneelien asentamisesta entistä helpompaa. Uudet PALA™-sisustuspaneelit kiinnitetään liimalla eikä vasaroita ja nauloja enää tarvita. PALA™-paneelit löytävät tiensä nopeasti toimistojen ja kotien seinille, ja erityisesti kalanruotokuvio houkuttelee sisustajia.

2015

Siparila tekee uuden aluevaltauksen hyppäämällä mukaan teolliseen rakentamiseen. Jyväskylään rakentuu Puukuokka, johon Siparila toimittaa ja asentaa palosuojatut ulkoverhouspaneelit. Siparila on Suomessa ensimmäinen, joka saa CE-merkintäoikeuden palosuojatulle ulkoverhoukselle.

2016

Lähes 100 puualan ammattilaista omistaa elämänsä suomalaiselle puulle tunteakseen sen ominaisuudet päivä päivältä paremmin ja mahdollistaakseen meille tämän uusiutuvan luonnon materiaalin käytön monipuolisesti rakentamisessa ja sisustamisessa. Kokeneet terätekniikan, höyläyksen ja pintakäsittelyn mestarit kouluttavat joka päivä nuoria oppisopimusopiskelijoita tuntemaan puun salat ja jatkamaan suomalaista puun käytön perinnettä. Siparila, jonka tarina alkoi suomalaisesta perinteestä, on edelleen 100 % suomalainen, juuriaan myöten.

2017

Teollisessa rakentamisessa kaivataan uudenlaisia puutuotteita. Kaivataan leveämpiä puupintoja, joilla voitaisiin helposti ja kustannustehokkaasti verhoilla esimerkiksi kerrostalojen julkisivuja. Siparila tarttuu haasteeseen ja kehittää PLATTA-julkisivulevyn. Julkisivulevy on täysin valmiiksi maalattu, piilokiinnitettävä ja saatavana kolmessa eri koossa.

2018

Suomalainen, tiheäsyinen puu kiinnostaa ulkomailla. Kanadassa ja Euroopassa ollaan kiinnostuneita toimimaan suomalaisen kumppanin kanssa, joka pystyy palvelemaan monipuolisesti rakentajia. Viennin kasvun myötä Siparila ja US Wood yhdistävät voimansa ja US Woodin ammattitaitoiset työntekijät siirtyvät osaksi Siparilan tiimiä. Valmiiksi maalattujen ulkoverhouspaneelien markkina on suurelta osin Siparilan hallussa Suomen osalta.

2019

Puu kasvattaa suosiotaan sisustamisessa. Puu on turvallinen materiaali sisätiloissa ja sillä on hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat meidän ihmisten viihtyvyyteen sisäilmaa parantaen ja stressin tuntemuksia vähentäen. Teemme läheistä yhteistyötä suomalaisten suunnittelijoiden kanssa löytääksemme puulle houkuttelevia muotoja ja katseita vangitsevia pintakäsittelyjä. Meille on myönnetty Design from Finland-merkki, joka edistää suomalaista muotoilua. Kaikki paneelimme valmistetaan myös Suomessa.

2020

Suomen johtava valmiiksi maalattujen sisustus- ja ulkoverhouspaneeleiden valmistaja Siparila Oy yhdistää liiketoimintansa virolaisen Thermory AS:n kanssa. Kiinnostus pohjoismaista puutavaraa kohtaan on suurempaa kuin koskaan. Yhteistyön avulla liitämme yhteen kummankin yrityksen parhaat puolet: Thermoryn osaamisen lämpöpuutuotteiden valmistuksessa ja Siparilan tietotaidon puutuotteiden pintakäsittelystä. Yhdessä pystymme tarjoamaan vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja rakentamiseen kansainvälisille markkinoille.

Jätä avoin hakemus

Ilmoitamme vapaista työpaikoista aina tarpeen vaatiessa. Jos mitään juuri sinulle sopivaa avointa tehtävää ei juuri nyt ole saatavilla, voit jättää meille myös avoimen hakemuksen.


  Kahdeksan syytä työskennellä Siparilalla

  Siparilassa ihmisillä on mahdollisuus ottaa vastuuta, osallistua keskusteluun ja kehittyä alansa asiantuntijana. Olemme minimoineet ihmisten ja työnkuvien väliset haamurajat ja luoneet Siparila-hengen, jotta meillä kaikilla olisi mieluisa työpaikka mahtavien työkavereiden kanssa.

  Avoin työilmapiiri

  Työilmapiirillä on valtava vaikutus hyvinvoinnillemme. Panostamme jatkuvasti siihen, että jokainen Siparilalla työskentelevä kokee olevansa tärkeä osa yhteisöämme. Tuemme toisiamme ja viestimme avoimesti kaikista asioista..

  Oppiva työyhteisö

  Uusien asioiden oppiminen on tärkeää, että pysymme puualan suunnannäyttäjinä. Opimme uutta oppisopimuskoulutuksissa sekä arjessa kehittämällä uusia tapoja työstää ja pintakäsitellä puuta. Samalla kehitämme koko ajan yhteistyötä, mikä auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

  Joustava organisaatio

  Matalan ja ketterän organisaatiorakenteen ansiosta mukaudumme nopeasti alalla ja organisaation sisällä tapahtuviin muutoksiin. Tehokas tiedonkulku, avoimet mittarit ja joustava työnkierto lisäävät ymmärrystä ja parantavat yhteistyötä eri työtehtävien välillä.

  Vapautta ja vastuuta

  Poistimme työnjohdon ja annoimme työntekijöillemme mahdollisuuden ottaa vastuuta omasta päivittäisestä työnkulustaan. Nyt meillä on itseohjautuvat työtiimit, joissa kaikilla on valtaa päättää niin omista, kuin yhteisistäkin asioista.

  Aikaa myös ideoille

  Tärkeimmät voimavaramme kilpailukyvyn ylläpitämisessä ovat henkilöstö ja innovaatiot. Siksi olemme valjastaneet teknologian auttamaan kaikessa, missä se voi auttaa, jotta ihmisille jää aikaa ja tilaa tehdä oivalluksia.

  Rohkeutta osallistua

  Teemme ahkerasti töitä yhteisen hyvän puolesta. Haluamme, että jokainen työntekijämme osallistuu aktiivisesti organisaation ja työyhteisön kehittämiseen, antaa kaverille palautetta myös onnistumisista ja kertoo rohkeasti mietteistään.

  Ratkaisukeskeisyys

  Keskitymme ongelmien sijaan ratkaisuihin, ja etsimme aktiivisesti toimintamalleja ja keinoja toimintamme parantamiseksi. Kun siis kohtaamme mutkan, pyrimme löytämään sille mahdollisimman nopeasti parhaan mahdollisen ratkaisun.

  Vastuullista työtä

  Kestävä kehitys on mahdollista saavuttaa vain vastuullisella toiminnalla. Siksi vastuullisuus näkyy koko organisaatiossamme: työhyvinvoinnissa, prosesseissa, raaka-aineissa ja lopputuotteissa. Olemme uskollisia periaatteillemme ja laatuvaatimuksillemme.

  Siparila

  Lõõtsa 1a,
  11415 Tallinn
  Estonia

  Thermory Group

  Olemme osa Thermory Groupia, maailman suurinta lämpöpuun ja saunamateriaalien valmistajaa. Thermoryn tuotevalikoimasta löydät ympäristöä säästäviä ja kestäviä puutuotteita: lämpökäsiteltyjä ulkoverhouksia ja seinäpaneeleja, terassi- ja lattialautoja, sekä saunamateriaaleja – ja tuotteita.

  Sulje haku
  Ota yhteyttä