Saumaton ulkoverhous elementtirakenteisiin

Kariston koulukeskuksessa ja monitoimitalossa korostuvat puutaloalueen identiteetti ja yhteisöllisyys. Projektin kiteytti ajatus saman katon alla olemisesta, mikä on ohjannut keskuksen suunnittelua ja rakentamista. Etelään avautuva, aaltoileva katos antaa suojan pihajulkisivuille ja toimii oleskelupaikkana sadepäivinä. Vapaa muoto viittaa luontoon ja koulun ekologisiin arvoihin.

Siparila vastasi Kariston koulukeskuksen julkisivujen ulkoverhouspaneeleiden valmistuksesta. TOPCOAT®-ulkoverhouspaneelin avulla rakennukselle saatiin kestävä ja ilmeikäs julkisivu, joka mahdollistaa rikkaan muotokielen käytön rakentamisessa. Elementtien saumat saadaan tyylikkäästi piiloon, kun ulkoverhouspaneelit kiinnitetään julkisivuun vasta pystytyksen jälkeen. Julkisivuna on käytetty kuultokäsiteltyä 28 mm paksua TOPCOAT® vaaka- ja pystylaudoitusta 108 mm, 133 mm ja 170 mm leveänä. Katoksen kaarevissa osissa on käytetty 25 x 75 mm lautaa. Jyrkemmin kaartuva verhoilu on vanerin ja ohuen puusäleen yhdistelmä.

Pälkäneläinen Eridomic Oy vastasi kohteen katto-, välipohja- ja seinärakenteiden toteutuksesta. Rakenteet toteutettiin puurakenteisina suurelementteinä, joiden ulkoseinät ovat kuusi metriä leveitä. Myös väli- ja yläpohjat ovat puuelementtirakenteisia.

Kohde
Kariston koulukeskus, Lahti

Rakennusvuosi
2010

Rakennuttaja
Rakennus Varte Oy

Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto
Tilatakomo Oy

Käytetyt tuotteet:
Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTV 28 mm x 170 mm
Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTS 28 mm x 133 mm
Topcoat®-ulkoverhouspaneeli UTS 28 mm x 108 mm
Ulkoverhouslauta KH-HS 25 mm x 75 mm
Kestokuultava ulkoverhous Topcoat®-S
Kestokuultava ulkoverhous Topcoat®-V

Kategoria
Ulkoverhous

Sulje haku
Ota yhteyttä