Oulun Origoon lämpökäsitellyt Kaski-paneelit

Siparilan juuri markkinoille tuotu, suomalaisesta kuusesta valmistettu lämpökäsitelty KASKI-kuusipaneeli valittiin korkeatasoisen kerrostalokohteen saunaosastojen pinnoille. Myös lauteet ovat samaa lämpökäsiteltyä materiaalia.

Näyttävä Origo huomataan varmasti

Oulun Origo edustaa nykyaikaista, tasokasta ja helppoa asumista parhaimmillaan. Tavanomaisten ratkaisujen sijaan kohteessa halutaan korostaa uniikkiutta, jota tukevat muun muassa älykäs ovien ja hissien käyttöä säätelevä järjestelmä sekä huippulaadukkaat tuotemerkit kotien toteutuksessa.

Sijainti aivan rautatieaseman vieressä helpottaa asukkaiden liikkumista, mutta tuo myös näkyvyyttä edustavalle kohteelle: harva kaupunkiin saapuva voi olla huomaamatta 16-kerroksista Origoa. Talossa on yhteensä 145 asuntoa ja lisäksi liiketiloja, jotka sijaitsevat katutasossa.

Origon rakennuttajana toimii Oulun Rakennusteho Oy, joka on käyttänyt Siparilan tuotteita eri kohteissaan jo yli 10 vuoden ajan. Tällä kertaa yhteistyötä tehtiin asuntojen saunaosastojen toteutuksessa.

Uusi KASKI-paneeli ratkaisi saatavuushaasteen

Origon kohdalla Oulun Rakennustehon ja Siparilan yhteistyö lähti liikkeelle ongelmasta: saunan puumateriaalista oli pulaa, ja odottelu olisi viivästyttänyt rakentamisen aikataulua. Tilanteeseen etsittiin yhdessä parempi ratkaisu.

“Saunan sisustukseen tyypillisesti käytetyn tervalepän saatavuus oli huono, joten lähdimme miettimään, millä sen voisi korvata. Haimme eri vaihtoehtoja, ja Siparilalta saimme mielenkiintoisen ehdotuksen. Tutustuimme tuotteiden mallipaloihin ja kävimme asian läpi myös lauteet rakentavan aliurakoitsijamme kanssa”, Oulun Rakennustehon hankintapäällikkö Tommi Mustaniemi kertoo.

Toteutusmateriaaliksi saunojen pintoihin ja pesuhuoneiden kattoihin valittiin kesällä 2022 Siparilan valikoimaan saatu lämpökäsitelty KASKI-kuusipaneeli. Paneelissa on harjattu pinta, joka korostaa puun elävää ilmettä, ja luonnollinen, lämmin värisävy syntyy lämpökäsittelystä.

Myös saunojen lauteisiin valittiin materiaaliksi lämpökäsitelty kuusi, joka on sellaisenaan sopiva saunan olosuhteisiin. Lämpökäsittely vähentää puun kosteuselämistä, jolloin halkeilu on tavallista vähäisempää.

Materiaalivalintojen sekä tuotteiden nopean toimituksen ansiosta rakennusprojektissa päästiin etenemään saunaosastojen osalta suunnitellussa aikataulussa. Paneelien piilokiinnitettävyyden sekä valmiin pintakäsittelyn ansiosta myös asennusvaihe onnistuu nopeasti ja lopputulos on laadukas ja kestävä.

Toimitusvarmuuteen ja yhteistyön helppouteen voi luottaa joka projektissa

Origon on tarkoitus valmistua toukokuussa 2023, ja nyt sen rakentaminen on edennyt jo sisävaiheeseen.

“Sisustustyöt ovat nyt menossa noin puolivälissä, 16-kerroksisen talon 8. kerroksessa. Osa saunatöistä on jo tehty ja Siparilan KASKI-paneelien asennus on hyvässä vauhdissa”, kertoo Mustaniemi.

Kuten aiemmissakin yhteisissä projekteissa, Mustaniemi on ollut erittäin tyytyväinen Siparilan toimittamiin tuotteisiin ja yhteistyöhön ylipäänsä.

“Olemme vuosien varrella käyttäneet paljon erilaisia Siparilan sisä- ja ulkoverhoustuotteita eri kohteissamme. Tuotteet ovat huippuja ja toimitusvarmuus on äärimmäisen hyvä. Se mitä Siparilalta luvataan, tulee kyllä aina. He osaavat myös varmistaa sen, ettei luvata liikoja. Kun tuotteet luvataan viikolle 10, ne oikeasti tulevat viikolla 10. Samoin sovitut hinnat pitävät”, Mustaniemi kuvailee.

“Siparilan kanssa toimiminen on ollut erittäin helppoa ja kaikki on sujunut loistavasti, sillä pelaamme avoimin kortein: asioista puhutaan suoraan, ja jos tulee jokin ongelma, se hoidetaan pois päiväjärjestyksestä. Yhteistyö on suoraa ja mutkatonta”, kiteyttää Mustaniemi.

Kohde
Origo, Oulu

Rakennusvuosi
2023

Rakennuttaja
Oulun Rakennusteho Oy

Käytetyt tuotteet:
KASKI-paneeli
LAUDE lämpökäsitelty kuusi

Kategoria
Sauna