Siparilan TOPCOAT®-paneelit antavat tyylikkään ilmeen Tapiolan Feenixin parvekejulkisivuille

Espoon arvostetuimmalle paikalle, Tapiolan ytimeen on valmistumassa asumisen uutta kautta edustava kokonaisuus, Tapiolan Feenix. Kohteen parvekejulkisivujen verhous on toteutettu Siparilan TOPCOAT®-paneelilla.

Tapiolan Feenix koostuu kahdesta näyttävästä tornitalosta ja yhdestä matalammasta rakennuksesta, joissa on noin 200 asunnon lisäksi liiketiloja. Rakennuksen käyttäjien tarpeisiin valmistuu myös parkkihalli, johon on taloista suora hissiyhteys.

Voi hyvällä syyllä sanoa, että Tapiolan Feenix ei ole mikään tavallinen asuinkohde, vaan huolella suunniteltu, arkkitehtonisesti näyttävä kokonaisuus. Kohteen suunnittelusta vastaa professori, arkkitehti SAFA Antti-Matti Siikala, jonka aiempia töitä ovat muun muassa Sanomatalo ja Uusi lastensairaala.

Tapiolan Feenixin kolme asunto-osakeyhtiötä tarjoavat asukkailleen tyyliä, tasokkuutta ja yksilöllistä elämänlaatua. Ylellisyys näkyy paitsi keskeisessä sijainnissa ja tarkkaan mietityissä arkea helpottavissa ratkaisuissa, myös erityisen laadukkaissa materiaalivalinnoissa.

Rakennusten julkisivuissa huomion nappaavat ansaitusti suuret, lasitetut parvekkeet. Parvekejulkisivujen ulkoverhouksen toteutukseen on valittu Siparilan TOPCOAT®-järjestelmä, jossa valmiiksi pintakäsitellyt paneelit sekä piilokiinnitys varmistavat kerralla siistin ja viimeistellyn lopputuloksen.

TOPCOAT täytti hankkeen vaatimukset ulkonäön ja rakennusprosessin sujuvuuden osalta

Yhteistyöstä Siparilan kanssa on vastannut kohteen projektinjohtopalvelun tuottavan MaxBuild Oy:n edustaja, hankekokonaisuudesta vastaava projektinjohtaja Kristo Herold. Hän kertoo, että ensimmäinen valintaperuste Siparilan TOPCOAT-ulkoverhoustuotteille tässä kohteessa oli arkkitehtonisten vaatimusten täyttäminen.

“TOPCOAT-ulkoverhouslautojen piilokiinnitys vastaa hyvin ulkonäöllisiä tavoitteita, jotka arkkitehti on kohteeseen asettanut. Lautojen kuultavan ruskea sävy, roasted wheat, sointuu hyvin yhteen parvekkeiden kaiteiden ja ikkunoiden kanssa, ja piilokiinnityksen ansiosta pinnasta saadaan kerralla tavoitteiden mukainen.”

Toinen olennainen syy valita Siparilan TOPCOAT-tuotteet olivat valmiin pintakäsittelyn ja piilokiinnitettävyyden tuomat edut rakennusprosessissa.

“Valmiiksi pinnoitetut ja piilokiinnitettävät laudat mahdollistavat sen, että kohdetta pystytään rakentamaan esteettä koko talven ajan. Tämän kokoluokan hankkeessa se on tärkeää, sillä hanke ajoittuu useiden vuodenaikojen ajalle. Koska paneelien läpi ei tule näkyviä nauloja, niitä ei tarvitse enää pinnoittaa asentamisen jälkeen muuten kuin katkaisupintojen osalta”, Herold perustelee.

TOPCOAT on arkea helpottava ja ekologinen valinta

Koska arjen ja asumisen helppous on Tapiolan Feenixissä tärkeä näkökulma, myös tuotevalintojen oli tuettava sitä. Kestävä ja pitkäikäinen TOPCOAT täytti vaatimukset tältäkin osin.

“Pyrimme aina omilla valinnoillamme ja ratkaisuillamme vaikuttamaan kohteen hallinnon ja tulevien asukkaiden arjen helppouteen”, Herold toteaa.

“Aluksi olin hiukan huolestunut siitä, että arkkitehti toivoi ulkoverhouslautoihin kuultopinnoitteen, jonka normaali huoltoväli on yleensä 3–4 vuotta. Siparilalta löytyi kuitenkin arkkitehdin silmää miellyttävän sävyinen kuultopinnoite, jolla on 10 vuoden takuu. Se oli yksi ratkaisevista tekijöistä – ulkoverhous kestää pitkään siistinä eikä sen huolto aiheuta turhaa häiriötä asukkaille”, Herold jatkaa.

Myös vastuullisuudella on kohteessa iso rooli, ja puumateriaalin tuomat ekologiset hyödyt ovatkin merkittävät. Tapiola tunnetaan luonnonläheisenä kaupunginosana, jossa ekologisuus ja kestävä kehitys ovat tärkeitä näkökulmia. Feenixin suunnittelussa ja toteutuksessa vastuullisuus on vaikuttanut valintoihin kautta linjan – ja kun on kyse näin isosta kohteesta, valinnoilla on tuntuva vaikutus.

“Feenix on massiivinen kokonaisuus, joten siihen tarvittavan ulkoverhouspaneelin määrä on erittäin vaikuttava. Sitä on noin 90 000 juoksumetriä, ja lisäksi smyygilautoja 5 000 juoksumetriä – yhteensä 300 kuutiota puuta. Tämä määrä sitoo noin 225 000 kg hiilidioksidia. Omakotitaloja ja pientaloalueita tekemällä kestäisi kauan päästä samoihin lukuihin”, Herold havainnollistaa.

Siparilan kanssa löytyy joka kohteeseen paras ratkaisu

Heroldille itselleen Siparila oli jo ennestään tuttu, joten tuotteiden tai palvelun laadusta hänellä ei ollut epäilystä.

“Yrityksessämme MaxBuild Oy:ssä olemme jo vuodesta 2014 lähtien toteuttaneet Siparilan TOPCOAT-järjestelmällä kaikki rakentamiemme puutalojen ulkoverhoukset, yhteensä noin 10 kohdetta. Lähtökohtaisesti olemme saaneet Siparilalta erinomaista laatua, ja siksi olemme valinneet samat tuotteet jatkossakin.”

“Myös yhteistyö Siparilan kanssa on ollut toimivaa ja koen, että olemme aina saaneet sen mitä olemme tarvinneet, meidät on kohdattu ja ongelmat on ratkaistu yhdessä”, Herold jatkaa.

“Usein hyvä palvelu henkilöityy, ja tässä tapauksessa se on henkilöitynyt Siparilan myyntijohtaja Olli Prättälään. Yhteistyö hänen kanssaan on toiminut erittäin hyvin: hän on äärimmäisen ammattitaitoinen ja sanoo suoraan, miten mikin tuote kohteessa toimii ja mitkä tuotteet sopivat kohteeseen parhaiten. Hän ei aja pelkästään Siparilan vaan myös asiakkaan etua. Meille on erittäin tärkeää, että pystymme luottamaan toimittajaan.”

Malliasunnosta on jo saatu erinomaista palautetta

Tällä hetkellä Tapiolan Feenixissä ovat meneillään julkisivutyöt kahden ensin rakennettavan asunto-osakeyhtiön, Tulilinnun ja Aurinkosiiven osalta. Niiden on tarkoitus valmistua keväällä 2023, ja kolmannen talon, Kultahöyhenen, rakentaminen jatkuu vielä kevääseen 2024 asti.

Syyskuussa 2022 kuitenkin valmistui jo malliasunto, jossa asiakkaat ovat päässeet vierailemaan ja näkemään myös Siparilan tuotteet osana kokonaisuutta.

“Asiakkailta on tullut parvekepaneloinnista paljon kehuja – meille siitä, että olemme rakennuttajana tehneet hyvän valinnan, ja Siparilalle paneelien ulkonäöstä ja laadusta. Kokonaisratkaisusta ylipäänsä on pidetty. Erityistä kiitosta on annettu siitä, että paneelit on asennettu samansuuntaisesti ja yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota”, Herold mainitsee.

Haluatko kuulla lisää Siparilan julkisivuratkaisuista?

Ota yhteyttä Olli Prättälään:
044 333 4617
olli.prattala@siparila.fi

Lisätietoa Tapiolan Feenixistä: www.tapiolanfeenix.fi/

Kohde
Tapiolan Feenix

Rakennusvuosi
2023

Rakennuttaja
Jealha Oy

Käytetyt tuotteet:
TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli

Kategoria
Ulkoverhous