Vehryt Nouka – monipuolisia juhla- ja ravintolapalveluita upeassa miljöössä

Kun juhla- ja ravintolapalveluja tarjoava Vehryt Nouka uusi tilojaan, olivat materiaalivalintojen keskiössä erityisesti kestävyys ja ulkonäkö.

Vehryt Nouka on Jyväskylän Noukanniemessä sijaitseva juhlapaikka ja tilausravintola, joka tarjoaa yritys- ja yksityisasiakkaille juhla-, tapahtuma-, virkistäytymis- ja kokouspalveluita. Vehryt Noukan miljöö on ainutlaatuinen, sillä tilat sijaitsevat omassa rauhassa Päijänteen rannalla luonnon äärellä. Noukanniemessä oli pyöritetty ravintolatoimintaa ennenkin, mutta vuonna 2021 Vehryt Noukan yrittäjäpariskunta Emma ja Ville Kankkunen päättivät uudistaa tilat ja toiminnan. 

Remontissa tiloja muokattiin suuresti, kun esimerkiksi aiemmin hotellihuoneina toimineet tilat muutettiin kokous- ja oleskelutiloiksi. Siparilan sisustustuotteet olivat keskeisessä roolissa, kun juhlasaliin, kabinettiin, loungeen sekä saunatiloihin valittiin kuhunkin tilaan sopivat tuotteet. Materiaalivalinnat Siparilan tuotevalikoimasta teki SisustusTainan yrittäjä ja sisustussuunnittelija Taina Hiltunen, joka sai vapaat kädet suunnitteluun.

“Vehryt Nouka oli laaja ja mielenkiintoinen suunnitteluprojekti, jossa tiloja ja niiden toimintoja muutettiin paljon. Oli mielettömän hienoa käyttää Siparilan tuotteita, koska ne ovat todella muuntautuvia ja niitä voi asentaa useilla eri tavoilla. Lisäksi Siparilan tuotteet mahdollistivat rakennusta ympäröivän vehreä luonnon tuomisen ulkoa sisätiloihin – puusta valmistetut paneelit ovat itsessään luonnollisia ja pintoihin saatiin vaihtelevuutta ja mielenkiintoa”, Hiltunen kuvailee suunnittelutyötään.

Siparilan tuotteiden esteettisyys ja kestävyys täyttivät vaatimukset

Siparilan tuotteet olivat Kankkusille jo entuudestaan tuttuja, minkä vuoksi ne olivat luonteva valinta Vehryt Noukan tilojen remontointiin. Projektissa käytetyt tuotteet valikoituivat tiloihin erityisesti ulkonäön ja kestävyyden vuoksi.

“Meillä oli jo valmiiksi huippuhyvät kokemukset Siparilan tuotteista: ne ovat kauniin ulkonäkönsä lisäksi kestäviä. Se on meille juhlapaikkana ja tilausravintolana tärkeä ominaisuus, koska tiloissa siirrellään paljon huonekaluja, ja niissä vierailee paljon ihmisiä”, Kankkuset kertovat.

Kestävä kehitys ja ekologisuus ovat Kankkusten mukaan tärkeitä painopisteitä Vehryt Noukan toiminnassa. Kun tiloja remontoitiin, rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin yli puolella. Lisäksi hävikkiä pyritään jatkuvasti minimoimaan arjessa niin paljon kuin mahdollista, ja siinä onkin onnistuttu hyvällä menestyksellä – Vehryt Noukalle syntyy hävikkiä vain noin keskiverron suurperheen verran. 

Yksi Päijänteen upeimmista terasseista syntyi lämpökäsitellystä puusta

Terassialueen päivittäminen tuli ajankohtaiseksi keväällä 2023, kun Kankkuset halusivat kehittää myös Vehryt Noukan terassialuetta.

“Halusimme parantaa virkistäytymispalveluitamme ja lähdimme laajentamaan saunatilojen palveluita terassille, jonne mahtuivat aiemmin vain ulkoporealtaat. Tahtotilamme oli, että terassialueelle mahtuisi myös istumaan iltaa, syömään sekä tanssimaan ja tilaa olisi myös bändien esiintymiselle”, Kankkuset kuvailevat.

Terassia päädyttiin laajentamaan Siparilan kestävällä THERMODECK Classic -terassilaudalla. Lämpökäsitelty puu oli uusiutuvana luonnonmateriaalina selkeä valinta myös ekologisuuden näkökulmasta. Lisäksi terassille rakennettiin lämpökäsitellystä puusta näyttävä pergola, joka rajaa ja maisemoi terassia.

“Voimme nyt hyvällä omallatunnolla markkinoida yhtä Päijänteen upeimmista terasseista”, Kankkuset kommentoivat lopputulosta.

Sisustuspaneelit valittiin tilojen tunnelmiin sopiviksi

Siparila toimitti Vehryt Noukaan useita eri tuotteita: tiloihin asennettiin PALA-, ROSO- ja STRUKTUURI-sisustuspaneeleita. Lämpökäsitellyn terassin lisäksi ulkotiloihin toimitettiin Garden-sarjan tolpat sekä säleikkörimat. Siparilan palvelu oli Kankkusten mukaan mutkatonta ja sujuvaa alusta loppuun, ja he suosittelevat mielellään Siparilan tuotteita eteenpäin.

Suunnittelusta vastanneen Hiltusen mukaan Siparilan tuotevalikoima mahdollisti sen, että tiloihin saatiin luotua hyvin erilaista tunnelmaa:

“Esimerkiksi aulaan saatiin luotua valoisuutta vaalealla koivupaneelilla, kun taas loungetilaan tuotiin lisäfiilistä tummemmalla paneelilla.”

Näiden kahden tilan paneelivalinnat ovat erityisen onnistuneita niin Kankkusten kuin Vehryt Noukan asiakkaidenkin mielestä:

“Aulan PALA-paneelista tehty seinä on kerännyt paljon huomiota asiakkailtamme. Myös loungetilamme helmiäisharmaa STRUKTUURI-paneeli on uskomattoman upea. Se on lempituotteemme.”

Kohde
Vehryt Nouka, Jyväskylä

Rakennusvuosi
2021 ja 2023

Käytetyt tuotteet:
PALA-sisustuspaneeli
ROSO-sisustuspaneeli
STRUKTUURI-sisustuspaneeli
THERMODECK Classic -terassilauta
Garden-malliston lämpökäsitellyt tuotteet

Kategoria
Sisustaminen