Puun käyttö kerrostalojen julkisivumateriaalina mahdollistuu laajemmin Siparilan kehittämän innovatiivisen julkisivulevyn myötä. Täysin puista julkisivulevyä voidaan käyttää niin kivirunkoisten kuin puurunkoisten kerrostalojen julkisivuissa.

Monimuotoisia julkisivuja kaupunkikuvaan

Puun käyttö kerrostalojen julkisivuissa ei ole ollut suosittua hitaan asentamisen ja huollon takia. Siparilan kehittämä Platta-julkisivulevy tehostaa rakentamista ja mahdollistaa julkisivujen asentamisen ympäri vuoden.

– Julkisivulevy pystytään asentamaan kaikille pinnoille, mikä mahdollistaa arkkitehdeille yhä enemmän mahdollisuuksia julkisivujen suunnittelussa. Nyt pystytään yhdistämään joustavasti rapattua ja puupintaa saman talon julkisivussa. Puuta päästään nyt hyödyntämään elementtirakentamisessa täysimittaisesti, iloitsee Siparilan myyntijohtaja Olli Prättälä.

Platta-julkisivulevyt ovat täysin valmiiksi maalattuja ja palosuojattuja, eikä niitä tarvitse huoltomaalata ensimmäiseen 15 vuoteen. Yli 60 cm leveät julkisivulevyt on mitoitettu siten, että pisimmän levyn pituudella pystytään kattamaan yksi kerroskorkeus. Julkisivulevyjen avulla voidaan piilottaa elementtien saumat sekä korvata kivilevyt ikkunoiden välissä. Julkisivulevyt voidaan asentaa joko työmaalla tai elementtitehtaalla.

Palosuojattu ja naulaton puupinta kestää

Platta-julkisivulevyt valmistetaan alusta asti Suomessa. Raaka-aineena käytetään PEFC-sertifioitua tiheäsyistä kuusta. Ristiinliimatun rakenteensa ansiosta levyt ovat kevyitä, mutta kestäviä.  Myös julkisivulevyjen kiinnityksessä on huomioitu säänkestävyys.

–Julkisivulevyt ovat palosuojattuja ja niitä voidaan käyttää vaativissa P1-paloluokan rakennuksissa kuten kerrostaloissa ja hoivakodeissa. Levyt maalataan tehtaalla täysin valmiiksi ja piilokiinnitetään, joten valmiille pinnalle ei jää näkyviä naulankantoja, kertoo Prättälä

Naulaton pinta estää veden ja epäpuhtauksien pääsyn puuhun. Julkisivulevyt ovat CE-merkittyjä ja valmistetaan Siparilan Kajaanin tehtaalla. Ensimmäinen Platta-julkisivulevyllä verhoiltu kerrostalo rakennetaan Uuteenkaupunkiin ATE Oy:n toimesta.

Tervetuloa tapaamaan meitä Finnbuild-messuille Helsingin messukeskukseen 10.-12.10.2018 osastolle 1e31.

Lisätietoja:

Olli Prättälä, myyntijohtaja

Siparila Oy
puh. 044 333 4617
email olli.prattala@siparila.fi

Siparila on vuonna 2003 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa aidosta puusta koteihin ja julkisiin tiloihin ulkoverhous- ja sisäverhouspaneeleita, listoja sekä liimalevyjä. Siparila kehittää puusta ratkaisuja, jotka säästävät aikaa ja kokonaiskuluja rakentajilta tekemällä puutuotteet tehdasoloissa täysin valmiiksi pintakäsittelyä myöden. Siparilan asiakkaita ovat rakennusliikkeet, rautakaupat, arkkitehdit sekä omatoimiset rakentajat. Siparilan tehtaat sijaitsevat Vaajakoskella, Parkanossa ja Kajaanissa. Siparila työllistää 100 puualan ammattilaista ja sen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.