1. Kestävä maalipinta vuosiksi eteenpäin

Teollisesti valmiiksi maalatuilla ulkoverhouspaneeleilla rakennetaan heti valmis julkisivu. Paneeleita ei tarvitse maalata asentamisen jälkeen ja huoltomaalaus voi odottaa jopa 10-20 vuotta. Paneelit maalataan 60 tunnin sisällä höyläyksestä, mikä takaa parhaan tarttuvuuden suoja-aineille puun solukon ollessa avoinna. Kuivissa sisätiloissa tehdyllä pintamaalauksella varmistetaan, että maalipinnan alle ei jää epäpuhtauksia, jotka voisivat vahingoittaa puuta. Maalatut paneelit kuivataan uuneissa, mikä takaa maalipinnan tasaisin kuivumisen ja estää sen halkeilun. Valmiiksi maalattujen paneeleiden takalape on myös suojattu, mikä estää rakennuksesta mahdollisesti tiivistyvän kosteuden siirtymisen ulkoverhouspaneelin takapintaan.

2. Suojaa vettä ja epäpuhtauksia vastaan

Valmiiksi maalatut paneelit valmistetaan piilokiinnitettäville paneelimuodoille. Näin kiinnitysjäljet jäävät piiloon seuraavan paneelin alle eikä vesi pääse vahingoittamaan puuta kiinnitysjäljistä. Kun kiinnitysjäljet jäävät piiloon, lopputuloksena on kaunis, yhtenäinen puupinta. Päältänaulattavissa julkisivuissa naulat alkavat näkymään 3-5 vuoden päästä. Naulankannat keräävät kosteutta ja vesi alkaa kerääntymään naulan kohdalle. Valmiiksi maalattuja paneeleita ei tarvitse maalata enää asentamisen jälkeen, koska kestävää maalipintaa ei ole rikottu asentamisen aikana.

Tutustu tarkemmin kahteen valmiiksi maalattuun ja piilokiinnitettävään ulkoverhouspaneeliimme:

Hakasilla piilokiinnitettävä TOPCOAT-ulkoverhouspaneeli
Nauloilla piilokiinnitettävä GOLD PRO -ulkoverhouspaneeli

3. Vähemmän materiaalihukkaa

Rakentamisessa aika on rahaa, mutta materiaalikaan ei ole ilmaista. Valmiiksi maalattujen ulkoverhouspaneeleiden päätyponttauksella varmistetaan, että asennuksessa syntyvä hukka olisi minimaalinen. Päätyponttaus mahdollistaa sen, että paneeleiden jatkoskohtia ei tarvitse kohdistaa ruodelautojen kohdalle vaan jatkokset etenevät luonnollisesti paneelipinnalla. Päätypontatun paneelin hukka on vähäinen, koska sillä palalla joka edellisestä rivistä jää yli, voi aloittaa seuraavan rivin. Ilman päätyponttausta hukkaan menee jopa 10 paneelia sadasta, kun taas päätyponttauksen ansiosta hukkaan menee vain 1-3 paneelia sadasta.

4. Säästöä rakennuskuluissa

Kun käytetään valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita, suurin säästö rakentajalle syntyy maalauskulujen poistumisesta. Valmiiksi maalatuilla paneeleilla rakennetaan heti valmis julkisivu, jota ei tarvitse maalata enää asentamisen jälkeen. Hyödyksi voidaan laskea säästetty työaika ja se, että asennuksen voi tehdä myöhään syksyllä tai vaikkapa talvella. Tulevana kesänä ei tarvitse uudelleen vuokrata ja pystyttää telineitä ja odotella sopivia kelejä ja maalareita maalaushommiin. Riittää kun 10-20 vuoden kuluttua tekee mahdollisen huoltokäsittelyn.

5. Houkuttelevia muotoja ja sävyjä

Julkisivu on kotisi käyntikortti, jonka suunnittelu ja toteutus on tehtävä huolella. Ulkoverhouspaneelin valinta kannattaa aloittaa miettimällä haluaako paneelit asentaa pystyyn vai vaakaan. Pystyverhous korostaa ulkoseinän korkeutta ja vaakapanelointi leveyttä. Myös ulkoverhouspaneelin leveydellä voi vaikuttaa julkisivun ulkonäköön. Ulkoverhouspaneeleiden leveydet vaihtelevat 95 millistä jopa 280 millimetriin. Suuri merkitys on myös paneelin sävyn valinnalla. Puun päälle voidaan valita peittävä tai kestokuultava sävy. Kestokuultavissa sävyissä valittavana on 6 erilaista vaihtoehtoa ja peittomaalatuissa satoja eri värisävyjä.

6. Taattua laatua

Valmiiksi maalattuja TOPCOAT®- ja GOLD PRO- ulkoverhouspaneeleita on valmistettu jo yli 10 vuotta. Niillä on verhoiltu niin suuria julkisia kohteita kuin yksityisiä koteja. Valmiiksi maalatuille ulkoverhouspaneeleille myönnämme 10 vuoden takuun. Paneeleidemme piilokiinnitettävä muoto parantaa julkisivun kestävyyttä ja teollisesti levitetyt maalikerrokset takaavat pitkäaikaisen suojan auringon kuluttavaa UV-säteilyä vastaan.

Muista, että julkisivun kestävyyttä voi parantaa myös arkkitehtuurisilla valinnoilla kuten esimerkiksi räystäiden pituudella. Takuun edellytyksenä on, että paneelit on asennettu oikein ja takuu on rekisteröity voimaan www-sivuillamme. TOPCOAT®-paneeleiden takuuaikaa voidaan laajentaa 15 vuoteen yhdellä ylimääräisellä teollisella maalauskerralla.

Tutustu hakasilla kiinnitettävän TOPCOAT®-ulkoverhouspaneelin takuuehtoihin

Tutustu nauloilla kiinnitettävän GOLD PRO-ulkoverhouspaneelin takuuehtoihin

Miten piilokiinnitettävä paneeli asennetaan?

Jotta julkisivusta saadaan täysin naulaton, piilokiinnitettävien paneeleiden asennus aloitetaan aloituskoukuilla. Ensimmäinen paneelirivistö asetetaan aloituskoukkujen päälle ja seuraavat paneelirivistöt kiinnitetään normaalisti ampumalla paneelit ruoteisiin kiinni nauloilla tai hakasilla. TOPCOAT®-paneelit suositellaan kiinnitettäväksi hakasilla. Tämä takaa, että kiinnitysjäljet eivät tule näkyviin puun leveyden eläessä vuodenaikojen kosteusolosuhteiden mukaan. GOLD PRO-paneeleiden muoto sallii paneeleiden kiinnittämisen perinteisesti nauloilla. Molempien paneeleiden kiinnitysjäljet jäävät piiloon eivätkä riko täysin valmista maalipintaa. Katso kuinka piilokiinnitettävä paneeli asennetaan