Nykyajan mökille on useita vaatimuksia, eikä rakennusprojektissa kannata menettää hermojaan – laadukkaat ja helposti asennettavat materiaalit ovat ensimmäinen askel onnistuneeseen lopputulokseen. Kaikki tässä artikkelissa esiin tulevat vinkit sopivat niin uudisrakentamiseen kuin remontointiin.

Mökki tarjoaa monille irtiottoa arjesta, eikä sen merkitystä voi korostaa liikaa. Merkityksellisyyden vuoksi mökille asetetaan paljon odotuksia ja jopa vaatimuksia, jotka on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Tämän päivän mökin halutaan usein olevan moderni, mutta toisaalta sen myös halutaan erottuvan kodista ja mahdollistavan siten nopeamman virittäytymisen vapaa-ajan viettoon.

Olipa kyseessä pieni saunamökki tai suuri hirsihuvila, puu on täydellinen materiaali mökkiin kuin mökkiin. Puu on monien mahdollisuuksien materiaali, jota voi hyödyntää monipuolisesti sekä mökin ulko- että sisäpuolella. Puu tuo sisustukseen pehmeyttä, mutta sillä voi myös luoda kontrasteja ja vaikuttaa esimerkiksi pienessä mökissä tilan tuntuun.

Ulkoverhous ja terassi vaativat paitsi tyylikkyyttä myös kestävyyttä

Ulkoverhous ja terassi antavat ensivaikutelman mökistä ja lisäävät pihapiirin tyylikkyyttä sekä viihtyisyyttä. Riippumatta siitä, sijaitseeko mökki metsän siimeksessä, järvimaiseman äärellä vai jossain aivan muualla, mökkirakennukselle kannattaa suoda arvoisensa ulkoverhous. Ulkoverhoustuotteiden täytyy myös kestää vaihtelevat sääolosuhteet, koska nimestä huolimatta kesämökin tulee selviytyä myös kylmistä ja kosteista vuodenajoista.

TOPCOAT-ulkoverhouspaneelimme tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia – erilaiset profiilit, useat värivaihtoehdot ja leveydet takaavat sen, että mökin saa näyttämään suunnitellun mukaiselta. TOPCOAT-paneelit taipuvat niin pysty- kuin vaakaverhouksiinkin ja valmiiksi pintakäsiteltyinä ne säästävät aikaa, vaivaa ja materiaalia asennusvaiheessa. Piilokiinnitys puolestaan varmistaa sen, että ulkoverhous näyttää siistiltä ja viimeistellyltä asennuksesta alkaen.

» Tutustu ulkoverhouspaneeleihimme.

Mökki kruunataan usein terassilla, jotta Suomen lyhyestä kesästä ehtii saada irti kaiken potentiaalin. Lämpökäsitellyssä Thermodeck-terassilaudassa yhdistyvät tyylikäs ulkonäkö, erinomainen käyttökestävyys sekä tavallista vähäisempi pintahalkeilu. Kuten ulkoverhouksen, myös terassin on kestettävä kaikenlaiset sääolosuhteet ja siihen haasteeseen Thermodeck vastaa. Thermodeckia on saatavilla sekä piilo- että päältäkiinnitettävänä.

» Tutustu piharakentamisen tuotevalikoimaamme.

Oikein valittu sisustuspaneeli tukee vision toteutumista ja nopeuttaa rakennusprojektia

Perinteisessä suomalaisessa mökissä on totuttu näkemään paljon puupintaa, eikä modernimpikaan ote sulje puuta materiaalivalintojen ulkopuolelle. Puu tuo sisustamiseen monia mahdollisuuksia ja myös mökkiolosuhteissa materiaaleilla saa luotua paljon tunnelmaa sekä tuettua tilaratkaisuja.

Siparilan STRUKTUURI-paneeli on monikäyttöinen sisustuspaneeli, jonka monet ovat valinneet nimenomaan mökkikäyttöön. STRUKTUURI-paneelin etuja ovat sen käytettävyys sekä kuiva- että märkätiloissa, jolloin saman paneelin voi ottaa käyttöön esimerkiksi eri sävyissä sekä mökin sisätiloihin että saunaan.

STRUKTUURI-paneelia on saatavilla monipuolisessa värivalikoimassa:

  • musta
  • helmiäisharmaa
  • helmiäisruskea
  • valkoinen
  • hiekka.

STRUKTUURI on näyttävä, liimatusta kuusesta valmistettu leveä paneeli, joka pitää muotonsa hyvin. Viisi valmista väriä mahdollistavat paneelin monipuolisen käytön. Piilokiinnityksen ja päätyponttauksen ansiosta paneelin asentaminen on paitsi nopeaa myös materiaalihukan näkökulmasta tehokasta.

Kerrasta valmis pinta tuo sisustuspaneelille verrattoman edun, kun paneeli ei vaadi maalausta ennen asettelua sekä mahdollisesti myös asennuksen jälkeen. Kun aikaa ei kulu muiden pintojen suojaamiseen maalilta ja maalin kuivumisen odotteluun, projekti valmistuu nopeammin ja valmiista mökistä pääsee nauttimaan aiemmin.

Kysy lisää tuotteista suoraan meiltä tai jälleenmyyjiltämme.