Nyt on aika luopua vanhoista rajoituksista julkisivutöiden ajoituksen osalta. Siparilan ulkoverhouspaneelilla valmistuu virheetön ja kestävä puupinta, oli sää sitten mikä tahansa.

Rakennushankkeissa työvaiheiden suunnittelu ja aikataulutus niin, että hukka-aika jää mahdollisimman pieneksi, on kriittisen tärkeää kustannusten kannalta. Mitä suuremmasta hankkeesta on kysymys, sitä kalliimmaksi aikataulun venyminen yleensä tulee.

Vuodenaikojen vaihtelu on tyypillisesti ollut määrävin tekijä rakennusprojektien aikataulutuksessa. Julkisivujen maalaminen on yksi työvaiheista, jotka on edelleen mahdotonta tehdä laadukkaasti silloin, kun sää ei ole siihen sopiva.

Säätä emme saa muutettua, mutta säähän kuin säähän sopivia julkisivutuotteita voimme luoda. Kaikkia työvaiheita ei nimittäin tarvitse tehdä paikan päällä työmaalla, vaan julkisivupaneelit voidaan valmistaa tehtaalla mahdollisimman käyttövalmiiksi, helppoa asennettavuutta silmällä pitäen.

Ulkoverhouspaneeleiden valmis maalipinta mahdollistaa talviasennuksen

Siparilan valmiiksi maalatut ulkoverhouspaneelit ovat helppo tapa varmistaa rakennusprojektin sujuvuus loppuun asti. Ulkomaalaus vaatii onnistuakseen tietyn lämpötilan ja kuivan sään, mutta valmiiksi maalatut paneelit voidaan asentaa milloin vain.

Sen lisäksi, että paneeleiden valmis maalipinta mahdollistaa rakennusprosessin etenemisen säistä riippumatta, se myös parantaa laatua. Kun ulkomaalauksen lopputulos ei ole säiden armoilla, kosteuden tuomilta riskeiltä vältytään takuuvarmasti. Ulkoverhous on heti asentamisen jälkeen säänkestävä eikä yllättäväkään sadekuuro pääse pilaamaan pintaa.

Kuivissa tehdasolosuhteissa maalatut paneelit ovat aina maalipinnaltaan tasalaatuisia. Paitsi että niissä on haluttu värisävy ja siisti ulkonäkö, teollinen pintakäsittely takaa myös suojan kosteudelta, homeelta ja UV-säteilyltä.

Valmiiksi maalatulla paneelilla säästät kokonaiskustannuksissa

Mikä parasta, valmiiksi maalatut paneelit tuovat säästöä rakennusbudjettiin. Vaikka valmiiksi maalatulla paneelilla on vähän enemmän hintaa kuin maalaamattomalla, tilanne kääntyy toisin päin, kun lasketaan paneelien ja maalauksen kokonaiskustannukset. Kululaskelmiemme mukaan valmiiksi maalatun ulkoverhouspaneelin käyttäminen tulee halvemmaksi kuin pelkästään pohjamaalatun tai välimaalatun paneelin.

Säästöjä syntyy myös sitä kautta, että rakennusprojektin läpivienti pysyy varmuudella aikataulussa ja laatu on kerralla erinomaista. Ulkoverhouksen asennuksessa vältytään ikäviltä yllätyksiltä, jotka käytännössä aina maksavat.

Piilokiinnitys lisää laatua ja asennuksen sujuvuutta

Siparilan ulkoverhouspaneeleissa asentamisen helppous on viety vielä valmista maalipintaakin pidemmälle. Valmiiksi maalatut paneelit ovat myös piilokiinnitettäviä, mikä tarkoittaa sitä, että julkisivuun ei jää näkyviä nauloja. Tämä tekee valmiista pinnasta siistimmän, mutta varmistaa samalla myös sen, etteivät vesi tai epäpuhtaudet pääse kiinnitysvaiheen jälkeenkään vahingoittamaan puuta.

Paneelien päätyponttaus puolestaan mahdollistaa sen, että paneeleita ei tarvitse katkoa ruodelautojen mukaisesti. Paneelit asennetaan jatkumaan aina suoraan edellisen paneelin päästä, ja saumakohta pysyy tiiviisti paikallaan. Päätyponttauksen ansiosta materiaalihukka pysyy vähäisenä – ja taas säästetään aikaa sekä rahaa.

Siparilan TOPCOAT ja GOLD PRO – rakentajan luottotuotteet talvellakin

TOPCOAT- ja GOLD PRO -ulkoverhouspaneeleita käyttämällä julkisivutyöt sujuvat ongelmitta ympäri vuoden. Puupinnasta on helppo tehdä yhtenäinen, virheetön ja tyylikäs. Ainoa työvaihe on paneelien asennus – ja julkisivu on valmis.

Molemmille tuotteille annamme vähintään 10 vuoden takuun. Jos haluat tietää lisää, ole rohkeasti yhteydessä meihin.

Lue lisää tuotteista:
Hakaskiinnitteinen TOPCOAT
Naulakiinnitteinen GOLD PRO