Puu on elävä materiaali, joka täytyy kiinnittää huolellisesti. Puun eläminen tarkoittaa, että se kutistuu kuivien ja kylmien pakkaspäivien aikana ja turpoaa kosteuden kasvaessa huoneilmassa. Puu siis sitoo ja luovuttaa kosteutta vuoden kiertokulun mukaan.

Puupaneelit kiinnitetään naulaamalla ne ruoteisiin. Ruoteiksi kutsutaan pystyyn tai vaakaan asennettuja lautoja, jotka sijoitetaan n. 400 mm päähän toisistaan. Ruoteiden asennussuunta vaikuttaa paneelin asennukseen. Vaakaan paneloitaessa ruoteet tulee kiinnittää pystyyn ja pystyyn paneloitessa vaakaan. Sisustuspaneeleita on asennettu perinteisesti päältä naulaamalla. Tämä tarkoittaa sitä, että paneeli asetetaan ruodetta vasten ja ammutaan kiinni sekä ylä- että alareunasta. Kiinnitysjäljet jäävät tällöin näkyviin paneelin pinnalle.

Piilokiinnitys mahdollistaa naulattoman, kauniin pinnan

Siparila on kehittänyt sisustuspaneeleille piilokiinnitettävän muodon, mikä mahdollistaa paneelien kiinnityksen siten, että naulankannat jäävät piiloon. Paneelit kiinnitetään tällöin ruoteisiin naulaamalla ne urospontista ruoteeseen kiinni. Yhtä kiinnityskohtaa kohden tulisi ampua kaksi naulaa.

Naulat tulisi ampua ruoteeseen kiinni vinoittain toisiinsa nähden. Seuraavan paneelin naaraspontti pujotetaan kiinnitetyn paneelin urosponttiin, jolloin sen alle jää piiloon naulankannat. Näin jatketaan kunnes paneloitava pinta on valmis. Piilokiinnitysmenetelmä on yhtä kestävä tapa kiinnittää puupaneeli seinään tai kattoon kuin perinteinen päältäkiinnitysmenetelmä

Kaikki Siparilan sisustuspaneelit ovat piilokiinnitettäviä. Naulankannat jäävät aina seuraavan paneelin alle piiloon. Paneeleissa on myös urospontissa erityinen naulausura helpottamaan oikean kiinnityskohdan löytymistä. Piilokiinnitettävillä sisustuspaneeleilla saat lopputulokseksi kauniin ja yhtenäisen puupinnan.