Talo, jossa asutaan kauan

Sanna ja Harri Mehto rakensivat itselleen Jyväskylän Tarhamäkeen omakotitalon, jossa kaikki yksityiskohdat on mietitty tarkkaan ja juuri omien toiveiden mukaan. Siparilan tuotteet olivat itsestään selvä valinta sekä julkisivuun että sisätiloihin.

Kun sähköalan yrittäjänä toimiva Harri Mehto aloitti omakotitaloprojektin suunnittelun, tavoitteena oli talo, jossa kaikki on itselle mieluista, nykyaikaista ja näyttävää.

“Olin jo aiemmin rakentanut useamman talon. Nyt ajatuksena oli, että tämä on viimeinen talo, jonka rakennan”, Mehto sanoo.

Noin 250-neliöinen, kaksikerroksinen rinnetalo suunniteltiin arkkitehdin kanssa, mutta erittäin vahvasti Mehtojen toiveiden mukaan.

“Kaikista tiloista tehtiin juuri sellaiset kuin halusimme, omilla spekseillä. Talossa on ilmavuutta ja huonekorkeus on 3,5 metriä. Olohuoneessa ikkunat ovat korkeat, terassin katon rajaan asti. Myös materiaaleilta halusimme näyttävyyttä ja moderniutta”, Mehto kuvailee.

Laatua, tyyliä ja kestävyyttä Siparilan tuotteilla

Isossa omakotitalossa riitti pintaa, jota paneloida – ja monessa kohdassa Mehto valitsi pintamateriaaleiksi jo ennestään tuntemansa Siparilan tuotteet.

“Ne ovat laadukkaita ja nykyaikaisia, eikä vastaavanlaisia saa mistään muualta. Minulla oli Siparilan tuotteista kokemusta aiemmista rakennusprojekteista ja tiesin, että Siparilan tutun porukan kanssa yhteistyö toimii. Tavaran saanti oli myös helppoa, kun tehdas sijaitsee lähellä, Vaajakoskella.”

Julkisivultaan talo on kokonaan puuverhoiltu, ja halutun ilmeen saavuttamiseksi Mehto käytti Siparilan kestokuultavaa, piilokiinnitettävää TOPCOAT-paneelia, jossa on suora valeura.

“Halusin julkisivuun kapeaa, rimamaista pintaa, ja siihen tämä tuote oli juuri sopiva. Paneelit tulivat valmiiksi maalattuina, joten ne oli helppo asentaa. Räystäspaneelina käytimme leveää TOPCOAT-paneelia.”

Terassissa materiaalina on Siparilan toimittama lehtikuusi, jota Mehto oli käyttänyt edellisessäkin rakentamassaan talossa.

“Se osoittautui hienoksi tavaraksi. Terassilaudat ovat tosi laadukkaita, leveitä ja näyttävän näköisiä. Ne kestävät isältä pojalle.”

Myös sisätiloissa Siparilan paneelia on useassa eri huoneessa: katoissa, seinissä ja lauteissa.

“WC-tilojen kattopaneeleissa toistuu sama rima-ajatus kuin ulkoverhouksessa, PURO-paneelilla toteutettuna. Meillä on sisustuksessa paljon vaaleaa tammea, esimerkiksi keittiön kalusteissa ja väliovissa, ja siksi valitsin myös PURO-paneelin tammesta valmistettuna”, Mehto perustelee.

“Saunassa sekä alakerran WC-tilojen seinissä ja katossa käytimme Siparilan toimittamaa Thermoryn lämpökäsiteltyä Magnoliaa. Pesutiloissa on isoa laattapintaa, jossa on valkoista, ruskeaa, mustaa ja punertavaa. Magnolia sopii sävyltään siihen todella hienosti.”

Jokainen yksityiskohta osui kohdalleen

Mehtojen talo valmistui harvinaisen lyhyessä ajassa: rakentaminen alkoi huhtikuussa 2022, ja saman vuoden marraskuussa kaikki oli jo valmista lopputarkastusta ja pihaa myöten. Siparilan helposti asennettavat tuotteet ja sujuva palvelu tukivat osaltaan nopeaa aikataulua.

“Palvelu oli äärimmäisen hyvää ja toimitukset tulivat juuri niin kuin sovittiin. Oli helppo turvautua tuotteisiin, joiden tiesin olevan laadukkaita ja nykyaikaisia”, Mehto sanoo.

“Siparilalta hoidettiin todella hienosti myös reklamaatiotilanne, kun osa paneeleista oli jäänyt kosteiksi ja maalipinnat olivat liimautuneet kiinni toisiinsa. Uusi tavara tuli tilalle nopeasti ja rakennusprojekti pysyi aikataulussa.“

Uusi koti on täyttänyt Mehtojen toiveet kaikin puolin ja näyttää siltä, että tässä talossa viihdytään pitkään.

“Sanoin vaimollekin, että kyllä meillä on hieno talo. Olen täysin tyytyväinen joka ikiseen yksityiskohtaan. Mukana olleet ammattilaiset ovat olleet osaavia ja materiaalivalinnat ovat osuneet kohdalleen.”

Kohde
Omakotitalo, Jyväskylä

Rakennusvuosi
2022

Käytetyt tuotteet:
Kestokuultava ulkoverhous Topcoat®-S
PURO-sisustuspaneelit

Kategoria
Sauna, Sisustaminen, Ulkoverhous