Glass Resort – elämyksiä korkealaatuisissa puitteissa Lapin rauhassa

Napapiirillä sijaitsevan Glass Resortin sisustuksessa tunnelmaa luovat parhaat, suomalaiset ja luonnonläheiset materiaalit. Siparilan laadukkaat AAVA- ja VIRE-sisustuspaneelit ovat osa tätä uniikkia kokonaisuutta.

Glass Resort tarjoaa asiakkailleen ensiluokkaista majoitusta uniikeissa lasihuoneistoissa Rovaniemellä. Perheyritys panostaa erityisesti lämpimään ilmapiiriin ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun: jokainen vieras on yksilö, jonka lomalle halutaan antaa ainutlaatuiset lähtökohdat.

Ensiluokkaisen palvelun lisäksi laatu näkyy konkreettisesti aivan kaikkialla Glass Resortissa, lattiasta kattoon asti. Rakentamisessa ja sisustuksessa on käytetty aitoja luonnonmateriaaleja, skandinaavinen sekä paikallinen design tuovat uniikkia ilmettä tiloille ja yksityiskohdat on mietitty tarkkaan viimeistä piirtoa myöten.

Tänä vuonna Glass Resortin 24 lasisen kotahuoneiston ja päärakennuksen täydennykseksi valmistui suuremmalle ryhmälle sopiva Premium Lodge -huoneisto, jossa on tilaa yhdeksälle majoittujalle.

“Premium Lodgessa on alakerrassa oleskelutilat sekä saunaosasto, ja yläkerrassa neljä makuuhuonetta. Tällaista rakennusta ei tiettävästi ole kellään muulla. Malliltaan saamelaiskotaa muistuttavassa rakennuksessa yhdistyvät Lapin perinteet sekä elämyksellisyys: isojen lasipintojen läpi voi ihailla revontulia ja rentoutua ulkona poreammeessa”, kuvailee Minna Pennanen, joka omistaa Glass Resortin yhdessä miehensä Petri Palkisen kanssa.

AAVA- ja VIRE-sisustuspaneelit vastasivat toiveita sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan

Minna Pennanen uppoutui Premium Lodgen toteutukseen poikkeuksellisen intensiivisesti.

“Olen käynyt sisustuskoulutusta, ja tätä osaamista olen nyt päässyt käyttämään omissa projekteissamme. Premium Lodgen kohdalla olen toiminut sisustajana ja koordinoijana.”

Sisustuksessa tavoitteena oli löytää laadukkaita ratkaisuja, jotka tukevat halutunlaisen tunnelman luomista ja toisaalta kestävät aikaa sekä kulutusta. Premium Lodgen sisäpinnoille valittiin Siparilan tuotteista AAVA-sisustuspaneeli tummassa Kaamos-sävyssä sekä Ristomatti Ratian suunnittelema VIRE-sisustuspaneeli vaaleassa Kuultava hiekka -sävyssä.

“Halusimme käyttää paljon puuta. Tärkeänä näkökulmana oli ekologisuus, mutta myös akustiikka: puumateriaali sopii hiljaisen ja rauhallisen ympäristön luomiseen”, Pennanen perustelee.

“Siparila oli minulle tuttu jo ennestään. Olin tutustunut brändiin aiemmin messuilla ja minulla oli olemassa entuudestaan Siparilan mallipalakokoelma. Minulle Siparila edusti laadukkuutta.”

“Nyt hain kohteeseemme mustanpuhuvaa, leveää paneelia, joka koristaa kodan muotoa tyylikkäästi. Löysin Siparilan valikoimasta uuden tuotteen, AAVA-sisustuspaneelin, joka herätti mielenkiintoni. Sen pinnassa puun syyt tulevat hienosti näkyviin, juuri niin kuin halusinkin.”

“Tuotteiden valinnassa ajattelin myös kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Meillä asiakkaat vaihtuvat koko ajan, joten materiaalien pitää olla laadukkaita ja helppoja pitää puhtaana, jotta niitä ei tarvitse koko ajan olla vaihtamassa.”

Huoneiston kylpyhuoneiden kattoihin Pennanen halusi kosteudenkestävää materiaalia, ja myös se löytyi Siparilalta. Aaltoilevapintainen VIRE-paneeli täytti tämän vaatimuksen ja sen ulkonäkö miellytti suunnittelijan silmää.

“VIRE-paneeli on näyttävä ja materiaali itsessään on hyvä. Kun väritkin osuivat kohdalleen, valinta oli helppo. Tulen varmasti käyttämään VIRE-paneelia jatkossakin tehosteseinänä muissa kohteissa”, Pennanen sanoo.

Siparilan kanssa projekti oli sujuva ja lopputulos jopa odotettua parempi

Premium Lodge valmistui aikataulun mukaisesti joulukuun 2022 alkuun, ja ensimmäiset asiakkaat pääsivät majoittumaan tuliterään huoneistoon saman tien.

“Halusimme tällä rakennuksella tarjota vaativalle asiakasryhmälle uniikin kokemuksen, jossa on ripaus enemmän luksusta, hiljaisuutta, rauhallisuutta ja lämpöä. Kokonaisuudessaan pääsimme siihen tavoitteeseen, ja tämä on ollut hieno kokemus myös itselleni”, Pennanen sanoo.

Siparilan palveluun Pennanen on erittäin tyytyväinen ja aikoo jatkaa yhteistyötä tulevaisuudessakin.

“Minulle jäi yhteistyöstä oikein hyvä kokemus: palvelu pelasi ja toimitukset tulivat ajallaan. Se on tällaisessa projektissa tärkeää, kun kaikki pitää tilata hyvissä ajoin. Siparilalta lisätilauksetkin hoituivat todella nopealla aikataululla, kun tarvitsimme varjolistaa kylpyhuoneen kattoon. Siparilan yhteyshenkilömme Sinikka Huhta-aho on huolehtinut siitä, että kaikki on mennyt hyvin, ja olemme saaneet apua aina sitä tarvitessamme.”

“Meidän on tarkoitus rakentaa samalla idealla vielä kolme hieman pienempää huoneistoa, ja jatkamme varmasti yhteistyötä Siparilan kanssa vielä niidenkin osalta.”

Hienointa koko projektissa Siparilan kanssa oli Pennasen mielestä itse lopputulos. Vaikka hän oli nähnyt paneeleiden mallipalat jo ennalta, silti valmiin pinnan tyylikkyys yllätti hänet.

“Isona pintana musta AAVA-paneeli on todella hienon näköinen. Se oli onnistunut valinta juuri tähän kohteeseen.”

“Oli myös ihana yllätys, kun Siparila kuvasi kohteessa paikan päällä kauniita videoita, joista saimme itsekin materiaalia käyttöömme.”

Kohde
Glass Resort, Premium Lodge, Rovaniemi

Rakennusvuosi
2022

Käytetyt tuotteet:
AAVA-sisustuspaneelit
VIRE-sisustuspaneeli

Kategoria
Sisustaminen