Ainutlaatuinen hotellikokonaisuus Tahkovuoren huipulla

Itä-Suomen vaaramaisemiin rakennettu Panorama Landscape Hotel tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nauttia laadukkaasta hotellimajoituksesta, ruoasta ja kylpylässä rentoutumisesta. Siparilan sisustuspaneelit vastasivat erinomaisesti projektin tavoitteisiin.

Panorama Landscape Hotel on marraskuussa 2023 avattu maisemahotellin, metsäkylpylän ja korkeatasoisen ravintolan muodostama kokonaisuus. Kohde sijaitsee Tahkon huipulla metsän keskellä ja tarjoaa vierailijoille elämyksiä ainutlaatuisissa maisemissa. Hotellikokonaisuus muodostuu useammasta rakennuksesta, sillä erikokoiset maisemasviitit ovat kaikki omia rakennuksiaan.

Panorama Landscape Hotelin suunnittelusta vastasi Norjassa työskentelevä arkkitehti ja  professori Sami Rintala. Rintala on yksi arkkitehtitoimisto Rintala Eggertsson Architects omistajista ja on erikoistunut puun käyttämiseen arkkitehtuurissa.

“Panorama Landscape Hotel oli aika täydellinen työtehtävä arkkitehdille. Projekteissa kaikkein tärkeintä on asiakkaan ja arkkitehdin välinen suhde. Tässä kohteessa asiakkaan kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä, sillä kaikki halusivat samaa lopputulosta”, Rintala kuvailee.

Puupaneeli parantaa tilan viihtyisyyttä ja akustiikkaa

Rintalan mukaan Panorama Landscape Hoteliin tehtyjen materiaalien valinnassa merkitsivät erityisesti tuotteen ulkonäkö sekä laadukkuus. Siparila toimitti kohteeseen sisäpinnoilla käytettyä projektituotetta Parablock Tripleä kahdessa eri sävyssä. Paneelia käytettiin hotellin ravintolassa, kaikissa sviiteissä sekä kylpylässä, jonne asennettiin kosteutta hyvin kestävää lämpökäsiteltyä paneelia.

“Uritetut paneelit eri sävyillä olivat hyvä ratkaisu. Ne eivät heijasta ääntä takaisin, vaan imevät sitä, kuten myös liiallista valoa. Halusimme sisälle samanlaista materiaalia kuin ulos, mutta pienempää rimaa”, Rintala kertoo.

Parablock Triple -paneelin värit räätälöitiin sopiviksi juuri hotellikokonaisuuteen sopiviksi. Tuotteesta tehtiin väritestit, jotta esimerkiksi ravintolatilaan haluttu jäkälänharmaa väri saavutettiin juuri oikeanlaisena. Rintalan mukaan paneelin värien osalta päästiin juuri haluttuun lopputulokseen.

Puu on paitsi kestävä ja kaunis, myös tilojen akustiikkaa parantava materiaali. Puun monipuolisista ominaisuuksista oli Rintalan kokemuksen mukaan hyötyä myös Panorama Landscape Hotelin kohdalla:

“Puupaneelin akustinen hyöty tulee esiin erityisesti kylpylän tiloissa, sillä saimme luotua sinne miellyttävän akustiikan. Paneeli ei myöskään heijasta valoa, mikä tekee tilasta entistä pehmeämmän sekä kylpylän tunnelmaan sopien myös varjoisamman. Kosteissa tiloissa puu myös tuoksuu voimakkaasti lämpökäsittelyn ansiosta, mikä tuo aisteille lisää ihmeteltävää.”

Sujuvaa yhteistyötä projektituotteen parissa

Projektiin valikoitunut Triple Block täytti kohteen vaatimukset: tuote näyttää hyvältä ja tarjoaa aisteille oikeanlaista ärsykettä luoden tiloihin niihin tavoiteltua tunnelmaa. Parablock Triple on Siparilan projektituote, jota voidaan hyödyntää monipuolisesti niin ulkona kuin sisälläkin.

“Teemme paljon yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa. Kun suunnittelijalla on visio, pyrimme kustomoimaan ratkaisun, joka sopii hänen toiveisiinsa”, kertoo Siparilan myyntitiimiin kuuluva Riikka Ruunaniemi.

Siparilan kanssa työskentely oli Rintalalle tuttua jo entuudestaan, ja yhteistyö on hänen mukaansa ollut aina sujuvaa. Rintalan mukaan Panorama Landscape Hotel oli mielenkiintoinen projekti, joka muovautui vähitellen lopulliseksi versiokseen:

“Suunnitelmaa vaihdettiin useamman kerran liikeidean eläessä ja myös arkkitehtuuria muutettiin. Kokemukseni mukaan se on kuitenkin aina vain hyväksi projektille, koska kun se elää ja sitä voi pyöritellä, lopputulos vain paranee. Tässä yhdistyi lopulta useampi idea ja hotellin avajaisissa olin sitä mieltä, että kohteesta tuli vielä parempi kuin odotimme.”

Kohde
Hotelli, Tahko

Rakennusvuosi
2023

Käytetyt tuotteet:
Parablock Triple -projektituote

Kategoria
Sisustaminen, sauna