Vettä Spa – saunaelämyksiä suomalaiseen tapaan

Kanadassa sijaitseva kylpyläkeskus Vettä Spa tarjoaa rentouttavaa vastapainoa hektiseen arkeen. Julkisivuun ja sisäpinnoille valitut Siparilan luonnonläheiset puutuotteet henkivät aitoa suomalaista tunnelmaa ja laatua.

Helmikuussa 2022 Kanadan Ontarioon valmistui pieni pala Suomea, kanadansuomalaisen Eric Härkösen perustama Vettä Nordic Spa -kylpyläkeskus. Härkönen halusi kylpylän ilmentävän suomalaista saunakulttuuria mahdollisimman autenttisena – rauhoittumista, ympäristöstä nauttimista ja akkujen lataamista.

“Vettä Spa on kunnianosoitus suomalaiselle elämäntavalle ja kulttuurille, jossa arvostetaan aikaa ja halutaan viettää sitä ystävien sekä perheen kanssa. Vettä Spa tarjoaa tauon nykyajan nopeatahtisesta ja kiireisestä elämäntyylistä: mahdollisuuden irrottautua teknologiasta, nauttia luonnon rauhasta ja löytää yhteys itseensä ja läheisiinsä”, kuvailee Härkönen.

Vettä Spassa vieraat pääsevät nauttimaan perinteisestä suomalaisesta saunaelämyksestä, johon kuuluu kuuman ja kylmän rentouttava vuorottelu. Kokemuksen viimeistelee ravintolan tarjoama, Suomesta vaikutteita ottanut makumaailma, johon raaka-aineet tulevat paikallisilta tuottajilta. Ruokalistalta löytyvät esimerkiksi karjalanpiirakat ja makkara, joten täällä todella tiedetään, mikä kuuluu suomalaisuuteen.

Suomalaisuuden ytimessä on myös kylpylän nimi, Vettä.

“Se oli luonteva valinta nimeksi, sillä vesi on kylpylän olennainen elementti. Kanadalaisille ä-kirjaimen sisältävässä nimessä on myös eksotiikkaa ja mystiikkaa, joka herättää mielenkiinnon”, Härkönen perustelee.

Siparilan tuotteet viestivät Vettä Nordic Spassa suomalaista laatua

Tärkeimmät vaatimukset Vettä Span rakentamisessa käytettäviltä materiaaleilta olivat haluttuun tyyliin sopiva kaunis ulkonäkö sekä kestävyys. Siparilan tuotteisiin Härkönen tutustui kohteen suunnitelleiden arkkitehtien, Tero ja Ian Malcolmin kautta, jotka työskentelevät ISM Architectsilla Ontarion Barriessa.

“Mikään ei kuvasta brändi-identiteettiämme paremmin kuin suomalaisten tuotteiden käyttäminen. Emme kuitenkaan valinneet Siparilan tuotteita vain koska ne ovat suomalaisia, vaan koska ne ovat markkinoiden parhaita. Tyypillinen suomalainenhan sijoittaa mielellään rahansa laatuun, joka kestää.”

Päärakennuksen ulkoseinien pintamateriaaliksi valittiin Siparilan TOPCOAT-ulkoverhouspaneeli mustana ja ruskeana. Lisäksi Siparila toimitti muita julkisivun toteuttamiseen tarvittavia tuotteita, kuten ulkonurkkalistat.

Sisäpinnoilla puolestaan käytettiin useita Siparilan sisustuspaneeleita: VALO-paneelia päärakennukseen ja STRUKTUURI-paneelia eri väreissä saunoihin sekä pukuhuoneisiin. Yhdessä pukuhuoneista katseenvangitsijana toimii moderni VIRE-paneeli. Luonnollisesti myös saunoihin asennettiin Siparilan tyylikkäät LAUDE-puulauteet.

Loistavaa ja vastuullista palvelua

Vaikka Siparilan tuotteet tulivat toiselta mantereelta asti, etäisyydestä ei muodostunut minkäänlaista ongelmaa. Tunnetaanhan suomalaiset myös siitä, että asiat suunnitellaan hyvin ennen kuin ne toteutetaan.

“Huolellinen suunnittelu on kaiken lähtökohta. Suunnittelimme kaiken todella tarkasti yhteistyössä Siparilan kanssa ja toimitukset toteutuivat täysin aikataulujen mukaan”, Härkönen sanoo.

Siparilalta saamansa palveluun Härkönen on erittäin tyytyväinen, samoin kuin tuotteisiinkin.

“Myyjät olivat todella avuliaita, ja vastasivat kysymyksiimme aina heti. Puutavaran määrä oli mitoitettu juuri oikein, eikä siitä jäänyt turhaa hukkaa. Siparila myös ottaa vastuun tuotteiden toimivuudesta, vaikka ne olisivat olleet jo pitkäänkin käytössä. Esimerkiksi kun lauteemme alkoivat vuoden käytön jälkeen hilseillä ja otimme yhteyttä Siparilaan, he reagoivat nopeasti ja ohjeistivat käsittelemään lauteet saunavahalla. Sen jälkeen pinta olikin taas kuin uusi.”

“Kylpylän puitteet näyttävät upeilta – siitä olemme saaneet asiakkailtakin ylistäviä arvosteluja. Ennen kaikkea suomalaisen puun laatu on aivan käsittämättömän hyvää, ja vastaavanlaista puulaatua on hankala löytää muualta. Suomessa puut kasvavat suoraan ja niistä tulee lujia, koska kasvu on hidasta. Siksi myös niistä tehdyt tuotteet kestävät. Vaikka Kanadan ilmasto on vaihteleva ja erittäin kuluttava, Siparilalta tullut puutavara näyttää edelleen täysin samalta kuin heti asennuksen jälkeen.”

Kohde
Vettä Nordic Spa, suomalainen kylpylä Kanadassa

Rakennusvuosi
2022

Käytetyt tuotteet:
Ulkoverhouspaneeli Topcoat®-K
VALO-sisustuspaneeli
STRUKTUURI-sisustuspaneeli
VIRE-sisustuspaneeli
LAUDE puulaude

Kategoria
Sauna, Sisustaminen, Ulkoverhous