Uusia ideoita kodin sisustamiseen

Syksyn 2019 Habitare-messuilla Siparilan paneeleista on loihdittu uusia, ihania ideoita kodin sisustukseen. Puuta voi käyttää sisustuksessa luonnollisuutta henkivänä reunustuksena muulle sisustukselle tai puusta voi loihtia yksittäisiä katseenvangitsijoita ja tehosteita. Puu saa näyttää nyt puulta ja tuoda luonnon käsinkosketeltavaksi osaksi sisustusta.

Vastuullisia valintoja

Avotakan messusisustuksessa korostuu vastuullisuus. Dog Designin Petri Salmelan suunnittelema osastossa puu on osa kiehtovaa kerroksellista sisustustyyliä. Osaston materiaalivalinnat on tehty silmällä pitäen sisustamista, joka painottaa pitkäikäisiä ja kestäviä hankintoja. Puuta sisustuksessa on käytetty rohkeina tehosteseininä ja rauhallisina kehyksinä muulle sisustukselle.

Kari Lappalaisen suunnittelemalla KOO4-sisustuspaneelilla sisustettu keittiötila kutsuu lukemaan aamulehteä ja rauhoittumaan työpäivän jälkeen. Koivusta valmistettu sisustuspaneeli pääsee oikeuksiinsa syvän sinisen seinän aisaparina ja antaa mahdollisuuksia tuunata sisustusta aikojen saatossa vaihtuvien trendien mukaan.

Janne Tyynismaan ideoima PALA-paneeli antaa mielikuvitukselle mahdollisuuden lentää. Petri Salmela on loihtinut PALA-paneelista tehosteseinän, joka vangitsee katseen. Liimalla kiinnitettävällä paneelilla on nopea sisustaa ja asennussuuntaa voi muuttaa näppärästi. PALA-paneeli on valmistettu koivusta ja toteutussa kuviossa osa paneeleista on maalattu kuultavan ruskealla sävyllä.

Habitaressa tänä vuonna voi ihmetellä myös uutta PLATTA-julkisivulevyä. PLATTA-levyt ovat 265 mm leveitä ja saatavissa kolmessa eri pituudessa, mikä mahdollistaa monimuotoisten julkisivujen rakentamisen. Jos siis haluat verhoilla julkisivusi puulla, mutta kaipaat jotain uutta, PLATTA on ehdottomasti tutustumisen arvoinen  vaihtoehto.

Myyntitiskeille kannattaa pysähtyä ihastelamaan VALO-paneelia. Heli Mäkirannan suunnitteleman VALO-paneelin kauniin yksinkertainen pinta luo vaikutelmaa rimamaisesta sisustuksesta. Paneelin väliin jääviin avosaumoihin voi kiinnittää led-nauhan ja piilottaa valot osaksi kodin sisustusta.  Paneeli on muodoltaan piilokiinnitettävä eikä naulankannat  häiritse kokonaisuutta.

Lämminta ruskeaa

Asun-lehden osastolla lämmin ruskea reunustaa eri tilojen sisustusta. Päätoimittaja Ulla Koskisen ideoima sävy korostaa puun luonnollisuutta ja tuo kontrastia kodin seinille. Tumman ruskea toimii hyvin värikkäiden huonekalujen taustalla, mutta antaa tilaa myös mustille huonekaluille ja luonnolliselle puulle.

Siparilan ja Ristomatti Ratian yhteistyön hedelmänä syntynyt VIRE-paneeli tuo tyylikkyyttä pystyyn asennettuna. Lämmin ruskea sävy houkuttelee jo kaukaa pysähtymään ja rauhoittumaan hetkeksi. VIRE-paneelin kolmiulotteinen pinta antaa valon leikkiä pinnallaan ja muuttaa muotoaan katselusuunnasta riippuen.

Lämmin ruskea toimii myös hyvin Kari Lappalaisen suunnitteleman KOO2-paneelin pinnalla. KOO-paneeliperheen kolmea erilaista muotoa voi yhdistellä myös luontevasti samalla seinäpinnalla ja luoda rytmikkyyttä sisustukseen.

Vaalea, raikas koivu on edelleen IN. KOO2-paneelissa koivu pääsee oikeuksiinsa paneelin minimalistisen muotoilun ansiosta. Koivu soveltuu ominaisuuksien ansiosta hyvin niin kuivien sisätilojen kuin myös saunan ja pesutilojen katon sisustusmateriaaliksi.

Yhdistä puuta rohkeasti muiden sisustusmateriaalien kanssa

Nemo Arkkitehtien kuratoimassa HabitareMaterials-näyttelyssä puupaneeleita pääsee yhdistämään muiden materiaalien kanssa. Materiaalivalikoimasta löytyy puun lisäksi myös sisustuslaattoja, ja lasia.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös pienten materiaalinäytteiden säilytykseen. Jussi ja Maria Laineen ideoimasta, VIRE- ja KOO-paneeleista valmistetusta pöydästä löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia katselukulmasta riippuen.