Suomen johtava valmiiksi maalattujen sisustus- ja ulkoverhouspaneeleiden valmistaja Siparila Oy yhdistää liiketoimintansa virolaisen Thermory AS:n kanssa. Yhdistymisen myötä syntyy globaaleilla markkinoilla toimiva puutuoteyritys, jonka liikevaihdon ennustetaan ylittävän 100 miljoona euroa. Yritysten yhteistuotannon arvioidaan nousevan jopa 160 000 kuutiometriin vuosittain.

Thermory on vuonna 1997 Virossa perustettu maailman johtava kemikaalivapaa puunjalostusyritys. Yhtiö valmistaa lämpökäsittelymenetelmän avulla massiivipuulattioita ja -terasseja, vuorilautoja sekä saunamateriaaleja. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Virossa, Suomessa ja Valko-Venäjällä, ja Thermorylla on kaksi myyntitoimistoa Yhdysvalloissa. Thermory työllistää 550 henkilöä eri puolilla maailmaa. Kaupan myötä yhtiön tuotantokapasiteetti kasvaa Siparilan neljällä tuotantolaitoksella Suomessa, ja henkilöstö täydentyy 130 työntekijällä.

Siparilalle kauppa merkitsee uusia mahdollisuuksia kansainvälisillä vientimarkkinoilla ja pääsyä Thermoryn laajaan jakeluverkostoon. Thermoryn toimitusjohtajan Johann Sullingin mukaan yrityskauppa mahdollistaa entistä korkeammalle jalostettujen puutuotteiden kehittämisen, joille on kysyntää globaaleilla markkinoilla.

”Thermory vie tuotteitaan yli 50 maahan. Pohjoismainen puu pystyy korvaamaan monilla markkinoilla käytettyjä kovapuulajeja, jotka on kaadettu uhanalaisista trooppisista metsistä”, Sulling kertoo.

Siparila jatkaa Suomen toimintojaan nykyisellä operatiivisella mallilla ja nykyisen brändin alla. Siparilan omistaja Juha Sojakka tulee työskentelemään tiiviisti yhtiössä ja jatkaa tehtävässään Siparilan toimitusjohtajana. Sojakan mukaan yhteistyö Thermoryn kanssa mahdollistaa Siparilalle aiempaa nopeamman kansainvälisen kasvun.

”Kiinnostus pohjoismaista puutavaraa kohtaan on suurempaa kuin koskaan. Yhteistyön avulla liitämme yhteen kummankin yrityksen parhaat puolet: Thermoryn osaamisen lämpöpuutuotteiden valmistuksessa ja meidän tietotaitomme puutuotteiden pintakäsittelystä. Yhdessä pystymme tarjoamaan vastuullisia ja kestäviä ratkaisuja rakentamiseen kansainvälisille markkinoille, ” Sojakka lisää.

Thermory AS on vuonna 1997 perustettu virolainen johtava lämpökäsitellyn puun ja saunamateriaalien valmistaja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Virossa, Suomessa ja Valko-Venäjällä, minkä lisäksi yrityksellä on myyntiosastoja Yhdysvalloissa. Yritys työllistää 550 ihmistä, ja vuoden 2019 arvioitu liikevaihto on 70 miljoonaa euroa, josta 90 % tulee viennistä.

Siparila Oy on johtava puunjalostusyritys, joka tarjoaa sisä- ja ulkokäyttöön suunniteltuja rakennusratkaisuja. Vuonna 2003 Suomessa perustetulla yrityksellä on neljä tuotantolaitosta, ja yhtiö työllistää 130 ihmistä. Siparilan vuosittainen liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa, josta noin 30 % tulee viennistä. 

Lisätietoa:

Juha Sojakka, toimitusjohtaja
SIPARILA OY
Puh. 044 333 4610
email juha.sojakka@siparila.com

Johann Sulling, toimitusjohtaja
THERMORY AS
johann.sulling@thermory.com