Aitous ja luontokokemukset houkuttavat Lappiin

Lapissa eletään matkailun huippukautta.  Kiinalaisturistit ovat löytäneet tiensä Lappiin onnistuneiden markkinointikampanjoiden, parantuneiden lentoyhteyksien ja onnekkaan somejulkisuuden ansiosta. Kiinasta ja muista Aasian maista saapuvien turistien määrä kasvaa vuosi vuodelta, ja todellista buumia odotetaan vasta tulevaksi.

Maksukykyisten aasialaisturistien tarpeisiin ja toiveisiin pyritään vastaamaan uudenlaisin palvelukonseptein ja hotellein. Perinteinen hirsimökki ei enää kaikille kelpaa, vaan monet matkailijat haluavat majoittua modernissa ympäristössä. Kysyntää on nyt skandinaaviselle keveämmälle puuarkkitehtuurille, jossa vaaleus ja yksinkertaisuus on valttia. Uusimmissa majoituskohteissa moderni puuarkkitehtuuri yhdistyy designiin ja ekologisuuteen. Tästä yksi esimerkki on joulukuussa Saariselällä avautunut Star Arctic -hotelli, jossa selkeät linjat ja suomalainen puu näyttelevät pääosaa.

– Halusimme suunnitella ainutlaatuiseen paikkaan, Kaunispään laelle modernin hotellin, jossa poikkeuksellinen luontoelämys korostuu.  Rakennuksien puumateriaalit sekä esteetön näkymä arktiseen maisemaan yhdistävät kaikkia tiloja. Luonto ja toiminnallisuus ovat edelleen Lapin matkailuarkkitehtuurin tärkeimmät lähtökohdat. Erityisesti lasia ja puuta yhdistävät ratkaisut ovat aasialaisturistien suosiossa, summaa Star Arcticin arkkitehti Mikko Juntura.

EKSOOTTINEN PUUARKKITEHTUURI

Star Arctic-hotelli on lajissaan harvinaisuus Lapin hotellitarjonnassa sijaintinsa takia. Tunturin huipulle rakennetussa pienessä maisemahotellissa moderni puurakentaminen yhdistyy uudenlaisella tavalla muihin materiaaleihin. Hotellin pinnoissa on käytetty runsaasti jyväskyläläisen puuverhoiluun erikoistuneen Siparilan moderneja puusisustuslevyjä.

– Aasialaisturisteja miellyttää moderni puuarkkitehtuuri, harmonisuus ja avaruus. Star Arctic -hotelliin haluttiin tuoda esille selkeitä, vaaleita puupintoja. Siparilan leveillä Aito-sisustuslevyillä saimme luotua hotellin sisätiloihin harmonisen ja modernin ilmeen, joka tuo esille puun luonnollisen kauneuden, ja toimii saumattomasti ympäröivän luonnon kanssa, kuvailee hotellin puuhamies ja yksi omistajista Matti Meskanen.

Kiinalaisille matkaajille puu rakennusmateriaalina on eksoottinen, mutta se edustaa myös luonnollisuutta. Pelkästään majoitustilojen puuinteriööri saattaa olla kiinalaiselle elämys sinänsä. Puu viestii kiinalaisille ekologisia arvoja ja luonnon puhtautta – asioita, joita ensisijaisesti tullaan Lapista hakemaankin. Myös rakennuksen tekniset ratkaisut tukevat ympäristöystävällisen puurakentamisen periaatteita, kun lämmitys hoidetaan tunturin uumenista ammennettavan maalämmön avulla uudessa hotellissa.  

REVONTULET, REVONTULET JA REVONTULET

Tämän päivän kiinalaismatkailija on aiempaa varakkaampi ja hänellä on halu kokea jotain uutta ja autenttista. Suomen Lappi näyttäytyy kiinalaisille turvallisena kohteena, joka tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Lumi, revontulet ja hiljainen erämaamaisema ovat Lapin valttikortteja Aasian markkinoilla. Star Arctic -hotellin markkinointipäällikkö Kang ”Kaan” Xu tuntee kiinalaisturistien toiveet kuin omat taskunsa.

– Turistin kolme tärkeintä toivetta Lapin matkalleen ovat revontulet, revontulet ja revontulet. Kaikissa Star Arctic -hotellin majoitustiloissa on lasi-iglu tai maisemaikkuna, joista avautuu maisema pohjoiselle taivaalle, jossa revontulet öisin loimuavat. Hotellin kaikista tiloista voi ihailla ainutlaatuista äärettömyyteen avautuvaa tunturimaisemaa.

Artikkeliin liittyvät valokuvat löytyvät täältä (kuvat: Juha Kauppinen):

https://drive.google.com/open?id=1MJiR3IVL-RHgN1X4Nc-koyRCJaMx7yh5

Lisätietoja:
Sinikka Huhta-Aho
Siparila Oy
sinikka.huhta-aho@siparila.fi
+358 44 3334616

Matti Meskanen
Star Arctic Hotel
Ylämajantie 1
99830 Saariselkä
+358 40 0391017

LISÄTIETOJA:

Siparila on vuonna 2003 perustettu suomalainen perheyritys, joka valmistaa aidosta puusta koteihin ja julkisiin tiloihin ulkoverhous- ja sisäverhouspaneeleita, listoja sekä liimalevyjä. Siparila kehittää puusta ratkaisuja, jotka säästävät aikaa ja kokonaiskuluja rakentajilta tekemällä puutuotteet tehdasoloissa täysin valmiiksi pintakäsittelyä myöden. Siparilan asiakkaita ovat rakennusliikkeet, rautakaupat, arkkitehdit sekä omatoimiset rakentajat. Siparilan tehtaat sijaitsevat Vaajakoskella, Parkanossa ja Kajaanissa. Siparila työllistää 100 puualan ammattilaista ja sen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa.