Puulla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä loistavan materiaalin muun muassa kodin kosteisiin tiloihin. Antibakteerisuudella tarkoitetaan, että materiaalissa on bakteereja tappavia tai niiden lisääntymistä estäviä ominaisuuksia. Puun antibakteerinen suoja perustuu uuteaineisiin, jotka ovat luonnon kehittämä oma suojamekanismi. Esimerkiksi havupuiden pihkalla on todettu olevan bakteerien ja sienten kasvua rajoittava vaikutus.

Puupaneeli kuivuu nopeasti

Puu materiaalina on huokoista, jonka ansiosta se kuivuu nopeammin eikä tarjoa bakteerien kasvulle hedelmällistä kosteaa pintaa. Tämä yhdistettynä puun sisältämiin bakteerien kasvua hillitseviin uuteaineisiin tekevät puusta terveellisen ja turvallisen materiaalin kodin kosteisiin tiloihin kuten saunoihin ja pesutiloihin.

Puu parantaa myös kosteiden tilojen akustiikkaa estämällä äänen kaikumista. Kosteiden tilojen puusisustamisessa on kuitenkin muistettava, että kaikki pintakäsittelyt eivät kestä suoraa vesikosketusta. Tämän takia on tärkeää varmistua aina tuotteen soveltuvuudesta esimerkiksi saunaan. Siparilan tuotevalikoimasta löytyy 176 mm leveät struktuuripaneelit  ja ihanat HAAPA-saunapaneelit, joissa on huomioitu erityisesti saunan lämpötilavaihtelut.

Muotoilusta lisäsuojaa paneeleille

Siparila edesauttaa puun kosteuden kestävyyttä myös paneelien muotoilulla. Kaikki Siparilan kosteiden tilojen paneelit ovat piilokiinnitettäviä, jonka ansiosta kiinnitysjäljet jäävät piiloon eikä vesi pääse vahingoittamaan puuta naulanrei’istä. Piilokiinnitys mahdollistaa myös kauniin, yhtenäisen puupinnan.

Puu toimii kodin kosteissa tiloissa myös loistavana sisäilman kosteusvaihteluiden tasaajana. Puun luontaisiin ominaisuuksiin kuuluu, että se sitoo ja vapauttaa kosteutta ympäristöolosuhteiden mukaan.

Lue lisää Puun antibakteerisuudesta TEK-lehden artikkelista