Pitkän yhteistyön kulmakivi on kokonaisvaltainen ja luotettava palvelu

Joutsalainen Insinöörityö Hentinen on ollut Siparilan asiakkaana lähes Siparilan historian alusta alkaen. Yritys on hyödyntänyt Siparilan osaamista ja tuotteita kymmenissä kohteissaan sekä rakentaessaan uusia toimitilojaan vuonna 2021.

Insinöörityö Hentinen Oy on Joutsassa perustettu kotimainen rakennusliike, joka tekee pääurakoitsijoina niin uudiskohteita kuin korjausrakentamistakin. Vuonna 1989 perustetun yrityksen toiminta-alueina ovat pääosin Keski-Suomi, Itä-Häme ja Länsi-Savo. Samassa maakunnassa toimiminen tarjosi hyvän alun yhteistyölle Siparilan kanssa.

Insinöörityö Hentisen toimitusjohtaja Ilkka Hentisen mukaan läheinen sijainti ja yhteiset kontaktit loivat hyvät edellytykset yhteistyölle, mutta eivät itsessään olisi kantaneet yli kymmenvuotiseen yhteistyöhön.

“Yhteistyössämme isossa roolissa on ollut Siparilan tuotekehitys. Rakennusala oli pitkään sellainen, että tuotteita ei juuri kehitetty. Ennen rakentaja käytännössä haki sahalta nipun paneelia, maalasi sen ja hoiti kaiken muunkin itse. Nykyään taas voidaan ostaa kokonaisia palvelupaketteja ja valita kaikille osapuolille parhaat ratkaisut, mikä onnistuu Siparilan kanssa toimiessa”, Ilkka Hentinen kertoo.

Siparilan tuotteet olivat luonteva valinta toimitilaprojektiin

Insinöörityö Hentinen rakensi yritykselle uudet toimitilat Joutsaan lokakuussa 2021. Toimitilat rakennettiin Jousitielle, joka on kansallisesti arvokas katumaisema. Tämän vuoksi rakennuksen ulkonäölle oli saatava hyväksyntä Keski-Suomen museon arkkitehdiltä. Siparilan pintamaalattu SILVER-ulkoverhouspaneeli täytti kriteerit ja näin rakennus sai arvoisensa ulkomuodon.

Insinöörityö Hentisen teknisen johtajan Tuukka Hentisen mukaan Siparilan ulkoverhoustuotteet ovat varma valinta, ja olivat sitä myös omien toimitilojen ulkoverhoukseen:

“Olemme tehneet yhteistyötä ulkoverhoustuotteiden osalta pitkään eri kohteissamme, eikä niiden kanssa ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Ne ovat turvallinen vaihtoehto ja siksi valitsimme ne myös omien toimitilojemme ulkoverhouksiin.”

Ulkoverhoukseen käytettiin SILVER-käsiteltyä ulkoverhouspaneelia. SILVER on valmiiksi pintamaalattu ulkoverhouspaneeli, jonka ansiosta rakennus saa lopullisen sävyn jo rakennusaikana. SILVERin maalikalvon paksuus on lähellä kymmenen vuoden huoltoväliä, mutta päältäkiinnityksen vuoksi se joudutaan ylimaalaamaan kertaalleen.

“Kuten käsittely lupaakin, SILVER on vaatinut kohteissamme vain yhtä ulkoverhouksen käsittelykertaa. Missään kohteessa ei ole tarvittu muuta käsittelyä”, toteaa Tuukka Hentinen.

Siparila toimitti myös rakennuksen avoräystäisiin valmiiksi maalatut raakaponttilaudat sekä räystäslaudat. Myös rakennuksen edustalla olevan katoksen alapinnan paneeli oli SILVER-käsiteltyä paneelia. Ulkonurkissa käytettiin Siparilan nurkkalistaa, jolla tehtiin myös ikkunanpielet.

Myös sisätiloihin valittiin Siparilan tuotteita. VIRE-saarnipaneelia löytyy kuultokäsiteltynä valkoisena useammasta kohtaa rakennusta – poistumistien läheisyydestä palosuojattuna ja esimerkiksi neuvotteluhuoneesta ilman palosuojausta. Lisäksi Siparila toimitti tarvittavat jalka- ja peitelistat sekä ikkunoiden smyygilistat.

Siparilan kokonaisvaltainen palvelu on auttanut toteuttamaan tilaajien visiot

Insinöörityö Hentinen on käyttänyt Siparilan tuotteita kymmenissä kohteissaan. Tarvittaessa Siparila on räätälöinyt kohteisiin sopivia ratkaisuja, mikäli tilaajan arkkitehdilla on ollut selkeä visio, joka on vain kaivannut oikeanlaisia materiaaleja toteutuakseen.

“Siparilan väki on aina ottanut koppia ja järjestellyt asiat niin, että tilaaja on saanut haluamansa tuotteet”, Ilkka Hentinen kiteyttää.

Suomalaisen pk-yrityksen edustajana ja yrittäjänä Ilkka Hentinen on myös vahvasti kotimaisuuden puolella:

“On hienoa, että Suomessa pystytään jalostamaan laajasti käytössä olevaa raaka-ainetta eli puuta mahdollisimman pitkälle. Kotimaisuus ja jalostusasteen nosto ovat hienoja juttuja ja niitä Siparilalla on pystytty tukemaan sekä kehittämään.”

Tuukka Hentinen nostaa esiin myös Siparilan palvelun kokonaisvaltaisuuden:

“Bulkkituotteita saa mistä vain. Siparilalle ei kuitenkaan ole ollut ongelma toimittaa pienempiäkään eriä ja meille onkin tärkeää, että koko kokonaisuuden on saanut yhdestä paikasta ja kaikki on toimitettu kerralla.”

Kohde
Toimitilat, Joutsa

Rakennusvuosi
2021

Käytetyt tuotteet:
SILVER-paneeli UTS
SILVER-paneeli UTV
KATTO – raakaponttilauta
KATTO – räystäslauta
SILVER-lauta KHP
VIRE-paneeli, jalopuut
Ikkunan smyygilauta


Kategoria
Sisustaminen, Sisustuspaneelit, Ulkoverhous