Siparilan lämpökäsitelty Thermodeck-terassilauta yhdistää tyylikkään ulkonäön, erinomaisen käyttökestävyyden ja tavallista vähäisemmän pintahalkeilun.

Suosittu terassimateriaali saa vielä paremman korvaajan

Lehtikuusi on viime vuosina ollut Suomessa paljon käytetty terassimateriaali. Sen suosio on perustunut pääosin luontaiseen lahonkestävyyteen sekä kauniiseen, hillityn harmaaseen sävyyn, joka on ollut rakentamisessa suosiossa.

Lehtikuusen raaka-aine on tuotu Venäjältä, mutta nyt tilalle nousee suomalainen huippuinnovaatio, lämpökäsitelty puu, joka on monella tavalla lehtikuusta parempi materiaali. Siparila lämpökäsittelee kotimaista kuusta ja mäntyä, joten raaka-aineen saatavuus ja ekologisuus ovat taattuja.

Myös rakentajan ja loppukäyttäjän näkökulmasta muutos on erittäin positiivinen, sillä lämpökäsitellyssä puussa on onnistuttu saavuttamaan samat hyvät ominaisuudet kuin lehtikuusessa – ja vielä vähän enemmän. Siparilan lämpökäsitelty Thermodeck-terassilauta tuo nämä edut terassien rakentajille.

Näin Thermodeck vastaa haasteeseen

  • Kestävyys. Lämpökäsittelyn ansiosta puun rakenne ja koostumus muuttuvat niin, ettei puu ime niin paljon kosteutta eikä ole altis tuholaisille tai pieneliöille. Lämpökäsitelty puu kestää sääolosuhteita vähintään yhtä hyvin kuin lehtikuusi.
  • Ei tarvetta pintakäsittelylle. Kuten lehtikuuseen, lämpökäsiteltyyn terassilautaankaan ei tarvita pintakäsittelyjä kestävyyden takaamiseksi. Pinta on asentamisen jälkeen kerralla valmis ja kestää kymmeniä vuosia.
  • Ekologisuus. Raaka-aineen kotimaisuus sekä lämpökäsittelyprosessin kemikaalittomuus takaavat tuotteen ympäristöystävällisyyden.
  • Harmaa sävy. Lämpökäsittelyllä puuhun saadaan samat harmaantumisominaisuudet kuin lehtikuusessa. Harmaantumisprosessi on vielä nopeampi: lämpökäsitelty puu saavuttaa lopullisen harmaan sävynsä noin vuodessa, kun taas lehtikuusen sävy syvenee noin 2–3 vuoden ajan.

Lämpökäsitellyn puun lisäetuja ovat muotonsa pitävyys ja monikäyttöisyys

Edellä mainittujen etujen lisäksi lämpökäsitellyllä puulla on muitakin hyviä ominaisuuksia, joista ehkä tärkein on hyvin vähäinen muotoeläminen. Se ei siis halkeile samoin kuin lämpökäsittelemätön puu, joihin lehtikuusikin lukeutuu.

Lämpökäsittely takaa tuotteelle toimivuuden myös sisällä, niin kuivissa kuin kosteissakin tiloissa. Lämpökäsitellystä puusta voidaan valmistaa tyylikkäitä ja laadukkaita paneeleita toimistoihin ja julkisiin tiloihin, sillä voidaan luoda tunnelmallista ilmettä kodin eri huoneisiin sekä toteuttaa saunatilojen sisustukset seinistä kattoihin ja kalusteisiin asti.

Vaikka lämpökäsitelty puu ei tarvitse pintakäsittelyä, mikään ei myöskään estä käsittelemästä sitä. Jos lämpökäsitellyn puun ulkonäön halutaan pysyvän pidempään alkuperäisen värisenä ruskeansävyisenä, pintakäsittelyllä sen harmaantumisprosessia voidaan hidastaa.

Nykyinen lämpökäsitelty puu on 20 vuoden tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos

Puun lämpökäsittelyprosessi patentoitiin Suomessa jo 1990-luvun loppupuolella. Lämpökäsittelyssä puun kemiallisia ja fysikaalisia ominaisuuksia muokataan vesihöyryn ja lämmön avulla täysin ilman kemikaaleja.

Lämpökäsittelyllä ei vaikuteta pelkästään puun ulkopintaan kuten esimerkiksi kyllästyskäsittelyssä, vaan sen ansiosta puun ominaisuudet paranevat läpikotaisin. Lämpökäsitelty lauta on kestävä ja laadukas raaka-aine vaativaankin rakentamiseen.

Käyttämämme lämpökäsitelty puu valmistetaan Suomessa, suomalaisesta männystä ja kuusesta. Siksi sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin lehtikuusessa, jonka osalta on jouduttu turvautumaan tuontiin.

Emoyhtiömme Thermoryn kautta meillä on käytössämme pitkä osaaminen lämpökäsitellystä puusta. Thermory on maailman suurin lämpökäsitellyn puun valmistaja, joka on tuottanut sitä jo 20 vuoden ajan ja vie tuotteitaan yli 50 maahan eri puolille maailmaa.

Lämpökäsitelty puu on monikäyttöinen tulevaisuuden materiaali, joka täyttää niin rakentajien, kuluttajien kuin ympäristönkin vaatimukset.

Tutustu Thermodeck-tuotteisiin tarkemmin täällä. Terassilautoja on saatavana piilokiinnitettävinä ja päältäkiinnitettävinä.

Jos haluat tietää lisää, ole rohkeasti yhteydessä meihin tai suoraan jälleenmyyjiimme.