Kouvolassa toimiva perheyritys US Wood Oy on liittynyt osaksi Siparilaa. Yrityskaupan myötä Siparilasta tulee Suomen suurin puisten pintamateriaalien valmistaja. US Wood Oy on ollut Siparilan ohella toinen suuri valmiiksi maalattujen ulkoverhouspaneeleiden valmistaja Suomessa.
– US Wood Oy on Siparilan lailla kehittänyt aktiivisesti pintakäsittelyosaamistaan. Nyt saamme joukkoomme 25 huippuammattilaista palvelemaan suomalaisia rakentajia, iloitsee Siparilan omistaja ja toimitusjohtaja Juha Sojakka

US Wood Oy:n osakekannan oston myötä Siparilan tehtaiden liikevaihto tulee nousemaan 33 miljoonaan euroon tänä vuonna. Kaikki yrityksen työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Siparilan palvelukseen. Siparilan henkilöstömäärä nousee yrityskaupan myötä 130 henkeen.

Puurakentamisen suosio vauhdittaa kasvua

US Wood Oy:n tuotevalikoima koostuu Siparilan tavoin valmiiksi maalatuista, piilokiinnitettävistä ulkoverhouspaneeleista.

– Rakentajat arvostavat helppoutta. Siparilan kanssa yhdessä pääsemme kehittämään puurakentamiseen entistä edistyksellisempiä ratkaisuja. Pystymme valmistamaan tehokkaasti myös pieniä tuotantoeriä, joille erityisesti kotimaassa on kysyntää, iloitsee US Wood Oy:n toimitusjohtaja Jukka Sutelainen, joka jatkaa Siparilan palveluksessa neuvonantajana.

Siparila on mukana laajalti puurakentamisen hankkeissa kotimaassa. Siparilan vision mukaan puurakentamisen täytyy olla nopeaa ja huoltamisen helppoa.

– Yrityskauppa vahvistaa markkina-asemaamme kotimaassa ja tukee viennin kasvua. Pystymme kustannustehokkaasti rakentamaan tulevaisuudessa julkisivukonsepteja pelkkien ulkoverhouspaneelien myynnin sijaan, valottaa Sojakka.

Suomalaisella puulla rakennetaan laajalti myös maailmalla

Siparila suuntasi vientiin jo taantuman aikana. Tällä hetkellä noin 40 % Siparilan liikevaihdosta tulee ulkomaan viennistä, ja sen osuutta on tavoitteena kasvattaa entisestään. Maissa, joissa ei ole vahvoja puurakentamisen perinteitä teollisesti valmiiksi maalattujen puujulkisivujen käyttöönotto on ollut nopeaa.

– Yhdysvalloissa, Ranskassa, Englannissa, Kanadassa ja Hollannissa käytetään pääasiallisesti täysin teollisesti valmiiksi maalattuja ulkoverhouspaneeleita. Siparilan kehittämät naulattomat julkisivut tuovat huomattavia kustannussäästöjä rakentamiseen ja parantavat myös puujulkisivujen säänkestävyyttä. Olemme vahvoja kansainvälisillä markkinoilla, Sojakka vakuuttaa.

Tällä hetkellä Kanadan Ontarioon rakentuu lomakylä sekä Montrealiin 200 rakennuksen puutaloalue, joissa käytetään Siparilan julkisivupaneeleita. Viime vuosien aikana Siparilan paneeleilla on tehty suuria puutaloalueita myös Skotlantiin ja Hollantiin.

Lisätietoja:
Juha Sojakka, toimitusjohtaja
Siparila Oy 044 333 4610 juha.sojakka@siparila.fi

Jukka Sutelainen, toimitusjohtaja
US Wood Oy 0400 859 563 jukka.sutelainen@uswood.fi

Siparila on vuonna 2003 perustettu perheyritys, joka valmistaa ulkoverhouspaneeleita, sisustuspaneeleita ja listoja sekä liimalevyä kaupan ja rakennusteollisuuden tarpeisiin. Siparilan tavoitteena on edesauttaa rakentajien hyvinvointia valmistamalla täysin valmiiksi maalattuja puutuotteita rakentamiseen ja remontointiin. Kaikki Siparilan tuotteet valmistetaan Suomessa. Siparilan tehtaat sijaitsevat Vaajakoskella, Parkanossa ja Kajaanissa. Siparila työllistää 100 puualan ammattilaista ja yrityksen liikevaihto on 20 miljoonaa euroa. Siparila vie tuotteitaan muun muassa Japaniin, Hollantiin, Kanadaan, Englantiin, Tanskaan, Norjaan, Islantiin ja Saksaan.

US Wood on ulkoverhouslautojen ja -paneelien valmistamiseen ja pintakäsittelyyn erikoistunut perheyritys. US Wood on kasvanut kannattavasti ja kehittänyt aktiivisesti puutuotteiden pintakäsittelyosaamista yli 20 vuoden ajan. Yritys jalostaa yli 25 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa ja sen liikevaihto on 10 miljoonaa euroa. US Wood Oy:n tehdas sijaitsee Kouvolassa ja yritys työllistää 25 henkilöä.