Kodin sisustustrendit

Vuoden 2019 sisustustrendit lupaavat linjakkuuden ja minimalistin rinnalle persoonallisia yksityiskohtia ja Art Decoa. Se näkyy huonekalumuotoilussa ja sisustusesineissä. Pyöreät muodot ovat olleet jo jonkin aikaa kodin sisustuksessa esillä, mutta nyt sen lisäksi kaarevat muodot ovat tulleet huonekaluihin ja sisustukseen. Tekstiileissä taas näkyy muhkeus ja pehmeys. Sametti sekä pehmeät matot ovat edelleen pinnalla. Sen lisäksi vakosametin käyttö sisustuksessa on suuresti lisääntynyt. Vakosamettia onkin jo aikaisemmin nähty vaatetrendin puolella. Monestihan sisustustrendeihin tulevat materiaalit ovat jo muodin puolella olleet pinnalla jonkin aikaa. Pehmeiden vakosamettipintojen rinnalla puu toimii hyvänä vastaparina sisustuksessa.

Kodin sisustus luonnonmukaisesti

Materiaaleissa suositaan luonnonmukaisia materiaaleja. Pohjoismainen puu ja ekologisuus näkyvät sisustuksessa vahvasti ajattomuutena ja monikäyttöisyytenä. Kotia sisustetaan vuonna 2019 pitkäikäisillä ja laadukkailla tuotteilla vastuullisuus huomioiden. Puu on paitsi ekologinen, mutta myös muodikas valinta skandinaaviseen kotiin. Alvar Aaltomainen koivu tekee tuloaan kodin pintoihin. Koivusta valmistetut tehosteseinät tuovat luonnon sisään. Valkoisen värin vastaparina puulla sisustetun tilan tunnelma on raikas, kun taas värikkäässä kodissa tunnelma on lämmin.

Värit  kodin sisustuksessa

Värit ovat palanneet sisustukseen, nyt niitä saa ja pitääkin käyttää. Värit tuovat sisustukseen mielenkiintoa ja persoonallisuutta. Vuoden 2019 värisävy on ihanan punaisen korallin sävy, Flamingo. Mausteiset sävyt ovat tänä vuonna erittäin trendikkäitä. Keltainen näkyy niin mausteisina okran sävyinä kuin vaaleampina, luonnonläheisinä viljan ja oljen sävyinä. Keltaisen kumppaniksi voi valita valkoisia puupintoja tai lämmintä ruskeaa esimerkiksi Struktuuripaneeleiden uutta helmiäisruskeaa. Myös beige syrjäyttää viileän harmaan sävyt ja myös valkoisen sävyissä palataan aiempaa lämpimämpiin sävyihin. Sisustamalla kotia Vire sisustuspaneelin ja Struktuuripaneelin kuultavan hiekan sävyllä voi helposti lisätä kotiin trendikästä ilmettä.

Yksi vahvimmista sisustustrendeistä on lisätä ripaus jotain vanhaa kodin sisustukseen. Vanhat huonekalut tai yksityiskohdat tuovat sisustukseen persoonallisuutta ja omaleimaisuutta.