Puupaneeli on tehokas tapa luoda lämmintä tunnelmaa ja rauhallista akustiikkaa wc-tilaan.

PALA™-sisustuspaneeli on erityisen kätevä valinta pienen wc-tilan paneeliksi, sillä se kiinnitetään liimaamalla, ja jo valmiiksi puolen metrin tai metrin pituisten paneelien kanssa työskentely pienessäkin tilassa on helppoa.

PALA™-paneelit ovat roiskevesisuojattuja, joten ne sopivat hyvin myös wc-tilaan. Huomioithan kuitenkin, ettei PALA-paneeli sovellu saunaan tai tiloihin, joissa paneelit altistuvat suoralle vesikosketukselle.

Kiinnitä helposti liimalla

PALA™-sisustuspaneelin kiinnittäminen on poikkeuksellisen helppoa, sillä et tarvitse vasaraa tai muuta naulainta työhön ollenkaan. Sisustuspaneeli kiinnitetään liimalla suoraan seinään, eli sinun ei myöskään tarvitse hankkia tarvikkeita koolausten tekemiseen.

PALA™-sisustuspaneelin kiinnittämiseen tarvitset siis vain oikean määrän paneelia sekä Siparila Fix -liimaa. Asennuksessa hyödyllisiä tarvikkeita ovat lisäksi saha, mittanauha, kynä sekä vatupassi.

Liimattavan sisustuspaneelimme voit kiinnittää kivi- tai betonipintaan, tai puhtaaseen puu- tai kipsilevyyn. Varmista kuitenkin, että seinä on puhdas eikä siinä ole käytettä tasoitteita, maalia, tapettia tai muita pinnoitteita.

Paneelin kiinnittämisen jälkeen seinä on valmis, ja voit vielä halutessasi viimeistellä wc:n ilmeen sisustuslistoilla!

PALA™-sisustuspaneelin asennus sujuu myös kerrostalossa

Erityisesti kaupunkikeskustojen kerrostaloissa puupaneeleilla sisustaminen on aiemmin aiheuttanut epäröintiä naulaamisesta aiheutuvan äänen tai kuljetushankaluuksien vuoksi. Wc-tilan kohdalla edellisten lisäksi saattaa arveluttaa kostean tilan seinäpintojen rikkominen nauloilla.

PALA™-sisustuspaneeli ratkaisee myös nämä vanhat haasteet: sen asentaminen on liiman ansiosta äänetöntä, ja paneelit ovat valmiiksi niin lyhyitä, että niiden kuljettaminen kotiin tavallisella henkilöautollakin sujuu vaivatta. Yhtään reikää ei myöskään tarvitse seinään tehdä. 

PALA™-sisustuspaneelia on saatavilla puolen metrin ja metrin mittaisina, ja valmiiksi lyhyet paneelit mahdollistavat erilaisten kuvioiden luomisen.

Erilaisia kuvioita wc:n seinään PALA™-sisustuspaneelilla

Koska PALA™ on valikoimamme lyhyin paneeli, se houkuttelee leikittelemään ajatuksella, voisiko paneelit sijoittaa wc:n seinään perinteisimmästä vaakaladonnasta poikkeavalla tavalla?

Tiililadonta on perinteisin ladontatapa, jossa paneelien saumakohta tyypillisesti syntyy edellisellä rivillä olevin paneelien keskikohtaan. Tiililadon

Kalanruotoladonnassa oikea- ja vasenkätiset paneelit asennetaan 90 asteen kulmassa toisiaan vasten. Ladonnan voi toteuttaa myös kaksinkertaisena kalanruotona, jossa samankätistä paneelia laitetaan aina kaksi rinnakkain. 

Pystyladonnassa asennat PALA™-sisustuspaneelit pystyyn niin, että paneelien saumat toistuvat joka kerroksella samassa kohdassa. Sama ladontaidea toimii toki myös vaakasuunnassa. Muistathan, että pystyyn asennetut paneelit korostavat huoneen korkeutta, kun taas vaakaan asennetut paneelit vahvistavat mielikuvaa leveästä huoneesta.

Puupaneelista ladotut neliöt wc:n seinässä luovat tilaan ryhdikkään ja graafisen ilmeen. Erityisesti puolen metrin mittaiset PALA™-sisustuspaneelit sopivat neliöiden materiaaliksi.

Valitset sitten minkä tahansa ladontatyylin, tärkeintä on huolehtia, että lattia tai muu aloituskohta on suorassa, jotta paneelitkin asettuvat suoraan. Piirrä seinään apuviivat tai käytä vatupassia varmistuaksesi, että ladontasi pysyy oikeassa linjassa myös työn edetessä.

4 etua, jotka saavutat ainoastaan valitsemalla aidon puupaneelin

PALA™-sisustuspaneelimme on valmistettu 100 % suomalaisesta koivusta ja lämpökoivusta. Kotimaisen puun valinta sisustusmateriaaliksi on aina kestävä teko, ja lisäksi saat kotiisi seuraavat puusisustuksen ainutlaatuiset hyödyt:

1. Puupinnan vaikutukset sisäilmaan
Puulla on ainutlaatuinen kyky imeä ja luovuttaa kosteutta, eli tasata sisäilman kosteuden vaihtelua. Huoneilman kosteudella on suora vaikutus tilojen viihtyvyyteen ja ilmanlaatuun.

2. Puusisustus vaikuttaa eri aisteihin
Puun akustiset ominaisuudet ovat erinomaiset, lisäksi se heijastaa kauniisti valoa. Tutkitusti puupintojen koskettaminen myös tasaa verenpainetta ja vähentää stressin kokemusta.

3. Puu on uusiutuva materiaali
Puun käyttö jouduttaa metsien uudistumista, ja kasvavat metsät puolestaan sitovat täysikasvuista metsää enemmän hiilidioksidia.

4. Puusta ei synny ongelmajätettä
Puutuotteet maatuvat tai ne voidaan polttaa.

Muistilista: tarvitset nämä, kun toteutat seinän PALA™-sisustuspaneelilla

  • Selkeä suunnitelma, millaisen kuvion aiot paneelilla luoda.
  • Puhdas seinäpinta, jossa ei ole tapettia, maalia tai muuta pinnoitetta.
  • Kynä, mittanauha, vatupassi ja saha.
  • Apuviivat piirrettynä seinään.
  • Riittävä määrä paneelia – huomaa, että kalanruotoladonnassa tarvitset sekä oikea- että vasenkätisiä paneeleita.
  • Siparila Fix -liimaa kiinnitykseen.
  • Haluamasi sisustuslistat viimeistelyyn.

Katso myös 11 ideaa wc:n sisustamiseen »

Kaikki erilaiset sisustuspaneelimme löydät kootusti täältä.

Mikäli sinulle tulee mitä tahansa kysymyksiä sisustuspaneeleihin liittyen, niin ole meihin yhteydessä. Me olemme puusisustamisen ammattilaisia ja teemme yhteistyötä kymmenien sisustussuunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa!

Lataa trendiraportti sekä sisustuskuvasto. Löydät molemmista kattavasti lisätietoa siitä, millaisia tämän päivän sisustustrendit ovat!