Kolmiulotteista VIRE-paneelia nähtiin Asuntomessuilla suurina seinäpintoina. Aidosta puusta valmistettu VIRE on Ristomatti Ratian suunnittelema, kestävä sisustuspaneeli, jota voi käyttää monipuolisesti niin kattopaneelina kuin seinäpaneelinakin. VIRE on muodoltaan piilokiinnitettävä, eivätkä naulankannat jää näkyviin valmiille puupinnalle.

Välitilat keittiössä ja kodinhoitohuoneessa

VIRE-paneeli on valmiiksi pintakäsitelty, mikä tekee sen pinnasta likaa hylkivän. Paneelin pintakäsittely ei kuitenkaan kestä suoraa vesikosketusta. Mikäli VIRE-paneelia haluaa käyttää esimerkiksi keittiön välitilassa, suositellaan paneelin päälle asennettavaksi lasi. Lasi suojaa paneelia lialta ja vesiroiskeilta.

Lue keittiön sisustamisesta lisää kattavasta artikkelistamme.

VIRE-paneeli voidaan asentaa vaakaan, kuten yllä olevassa kodinhoitohuoneessa on tehty. TEK-loungessa Tampereella paneeli on asennettu keittiön välitilassa pystyyn korostamaan tilan korkeutta. Huomaa, että valoilla pystytään korostamaan paneelin kolmiulotteista muotoa.

VIRE-paneelin käyttö tehosteseinänä

Valkoinen VIRE-paneeli tuo elävyyttä tasaisiin, valkoisiin seinäpintoihin, kuitenkaan rikkomatta valkoista kokonaisilmettä. Vire-paneelia on saatavissa myös asiakkaan omaan sävyyn pintakäsiteltynä erikoistilauksesta. Tällöin pystytään huomioimaan mahdollisesti tilan erikoisvaatimukset pintakäsittelyn suhteen. Varastoitavista sävyistä ainoastaan kuultava hiekka on roiskevesisuojattu. Muita sävyjä tulee käyttää vain kuivissa sisätiloissa.

Lue 11 ideaa wc:n sisustamiseen.

VIRE-paneeli on kaunista myös luonnollisen puun sävyssä. Esimerkiksi vilvoittelutiloissa pehmeä puu vähentää kaikumista ja auttaa luomaan miellyttävää akustiikkaa. Puu tuo myös pehmeää kodikkuutta laattojen ja muiden kovien materiaalien rinnalle.

Kattojen panelointi Vire-paneelilla

Seinien lisäksi Vire-paneeli soveltuu loistavasti myös kattojen pintamateriaaliksi. Muista asentaa Vire-paneelit MITEN? Urospontti katselusuuntaan, jos toisin päin paneeli voi irvistää. enemmän näkyviin viistokatoissa.

Lue 7 vinkkiä olohuoneen sisustamiseen.

Saarnista valmistettua Vire-paneelia valkoiseksi kuultokäsiteltynä on käytetty luontevasti korkean tilan seinämateriaalina ja matalamman tilan kattomateriaalina. Kattoja paneeloitaessa tulee muistaa, että paneelin urospontti kannattaa kohdistaa katselusuuntaan. Tällä on merkitystä erityisesti korkeissa vinokatoissa. Näin lopputuloksena on kaunis yhtenäinen puupinta.

Innovatiiviset asennukset

Vire-paneelia voi toki asentaa muutoinkin kuin vaakaan tai pystyyn. Studio Palinperä suunnitteli innovatiivisen tavan asentaa Vire-paneelia vinoon. Paneelit on kohdistettu vinoittain toisiaan kohden, millä on luotu seinään mielenkiintoinen kolmiulotteinen vaikutelma, jota Vire-paneelin muoto korostaa turkoosinvihreässä sävyssä (Tikkurila Symphony L367).

Lue lisää Vire-paneelista sivuiltamme. Voit myös ottaa yhteyttä myyntiimme, mikäli sinulle heräsi ideoita omasta Vire-paneeli toteutuksesta.