Habitare on suomalaisen huonekalu-, sisustus- ja designalan suurtapahtuma. Siparilan tuotteet olivat näyttävästi esillä Avotakan osastolla, joka esitteli tuoreimpia sisustustrendejä – myös jatkuvasti kasvavan puurakentamisen osalta.

Habitare-messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa syyskuussa 2023, ja Siparila oli mukana tapahtumassa Avotakan osastolla, jonka erikoisuutena olivat osaston täysin kierrätettävät rakenteet. Avotakka-paviljongiksi nimetty osasto oli kahteen kerrokseen rakennettu 130 neliön näyttävä kokonaisuus. 

Habitaren tämän vuoden teemana oli Yhdessä / Together, joka ammentaa tarpeesta tuntea yhteenkuuluvuutta sekä velvollisuudesta huolehtia yhdessä luonnosta ja ihmisistä. Puurakentamisen edelläkävijänä meille on tärkeää, että puuta voidaan käyttää sisustamisessa ja rakentamisessa ekologisesti, terveellisesti ja luonnollisesti – puu on loistava materiaali erityisesti sen kestävyyden ja kierrätettävyyden puolesta. Habitaressa puu näyttäytyi jälleen kiinnostavana ja trendikkäänä materiaalina, joka tarjoaa ärsykkeitä kaikille aisteille.

Habitare on paitsi kohtaamispaikka myös loistava tilaisuus tuotteiden tuomiseen esille mielenkiintoisessa miljöössä niin kuluttajille kuin ammattilaisillekin. Avotakan osastolle rakennetut konkreettiset mallitilat mahdollistivat tuotteiden esittelyn käytännössä esimerkiksi katto- ja seinäpinnoilla, jolloin messukävijät saattoivat kokea puun kaikki ominaisuudet sisustuksessa: paneeleihin sai tutustua näkemällä, koskemalla sekä haistamalla puun tuoksun.

Siparilan PURO- ja SOLA-sisustuspaneelit keräsivät huomiota messukävijöiltä

Siparilan tuotteet olivat hyvin esillä Avotakan messuosastolla: valoisuutta toivat puhdas valkoinen PURO-sisustuspaneeli sekä kuultava valkoinen KOO4-sisustuspaneeli, kun taas kolmiulotteinen SOLA-sisustuspaneeli toi kontrastia kylpyhuoneeksi rakennetun osion kattoon. Osasto oli rakennettu kahteen kerrokseen, joista toisessa oikeuksiinsa pääsi lämpökäsitellystä männystä valmistettu THERMODECK Classic -terassilauta. Lisäksi osastolla saattoi näkeä ja kokea THERMOCOAT- ja TOPCOAT®-paneelit.

Tämänvuotisessa Habitaressa oli havaittavissa, että Siparilan tuotteista kävijöitä kiinnostivat erityisesti osastolla seinä- ja kattopinta-alaa saaneet PURO- ja SOLA-paneelit. PURO-paneelista nähtävillä oli puhtaan valkoisen paneelin lisäksi lämpökäsitelty kuusipaneeli, joka ihastutti vierailijoita etenkin kuusen elävien syykuvioiden vuoksi. Molemmilla tuotteilla on monipuoliset käyttökohteet, sillä ne soveltuvat seinä- ja kattopaneeleiksi kuiviin tiloihin, pesuhuoneisiin ja saunatiloihin.

PURO-paneelin rimamaisuus vastaa vahvasti tämän hetken trendejä – katto- ja seinäpintojen rimamaiset ratkaisut ovat tällä hetkellä pinnalla. Koska kyseessä on kuitenkin yksittäisten rimojen sijaan paneeli, saa valmista pintaa aikaiseksi nopeasti ja laadukkaasti. SOLA-paneelissa kolmiulotteisuus tulee puolestaan vahvasti esiin mustien urien vuoksi.

Puu tuo sisustukseen useita ulottuvuuksia

Erilaisten tuotteiden sekä materiaalien visuaalinen hahmottaminen on yksi Habitaren tarjoamista mahdollisuuksista. Habitarematerials-konsepti tarjosi kävijöille kokemuksellisen ja inspiroivan materiaalikirjaston, jonka kautta kodin pintamateriaaleihin ja erilaisiin yhdistelmiin pääsi tutustumaan hyvin käytännönläheisesti.

Myös Siparilan tuotteet olivat osa Habitarematerialsia: edellä mainittujen tuotteiden lisäksi esimerkiksi VIRE- ja JALO-sisustuspaneelit olivat mukana valikoimassa. Paneelien näytteitä saattoi yhdistää luovasti erilaisiin materiaaleihin ja väreihin sekä koostaa suosikeistaan oman kollaasin kollaasipöydälle. Konsepti on ollut osa Habitarea aiemminkin ja herättänyt kävijöissä kiinnostusta tarjoamalla mallipaloja monista materiaaleista puusta kiveen, kankaaseen ja laattaan.

Habitarematerials tarjosi kävijöille tietynlaisen leikkikentän ja vapautti luovuuden valloilleen havainnollistaen myös puun monipuolisuutta sisustuksessa. Puu on paitsi esteettinen myös rauhoittava materiaali, jolla tilaan voi tuoda kiireettömyyttä ja tasapainoa. Vaikka puu onkin helposti yhdistettävissä muihin materiaaleihin, tarjoaa Siparilan tuotevalikoima mahdollisuuden eri puutuotteiden yhdistämiseen useiden puulajien, värien sekä profiileiden kautta.

Jokainen Siparilan uusi tuote täydentää olemassa olevia mallistoja, jolloin puulla voi rakentaa näyttäviä kokonaisuuksia. Tämän osoittivat uudempaa tuotetarjontaa edustavat paneelit: katossa käytetty SOLA-paneeli oli osastolla yhdistetty pystypaneloituun PURO-paneeliin, jonka graafinen muoto vangitsee katseen.