Siparilan ulkoverhoustuotteet ovat palvelleet rakentajien tarpeita jo yli 20 vuotta. Uudet tuotesarjat nostavat esiin ulkoverhoustuotteidemme parhaat ominaisuudet ja kokoavat ne yhteen kahden tuotesarjan alle.

Pohjolan metsät ovat mahdollistaneet suomalaisille elinkeinon jo satojen vuosien ajan. Siparilan tarina on saanut alkunsa vuosikymmeniä sitten pienessä Siparilan kylässä, josta intohimo puuhun ja sen hyödyntämiseen rakentamisessa on kantanut aina tähän päivään saakka.

Siparila on yli kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana tuonut puurakentamiseen monipuolisia tuotteita, jotka ovat kehittyneet vuosien mittaan vastaamaan yhä paremmin rakentajien tarpeita. Ensin markkinoille tuotiin pohjamaalatut ulkoverhouspaneelit ja sen jälkeen teollisesti valmiiksi käsitellyt paneelit, jotka mahdollistavat julkisivun asentamisen kaikkina vuodenaikoina.

Siparilan ulkoverhouspaneelit ovat palvelleet rakentajia vuosikymmenet myös piilokiinnitteisinä, lämpökäsiteltyinä ja palosuojattuina. Innovatiivinen tuotevalikoima on elänyt ammattilaisten ja kuluttajien tarpeiden mukaan, mutta pitänyt linjansa: alan suunnannäyttäjänä olemme halunneet aina olla askeleen edellä.

”Pintakäsittelyjen mestareina olemme tehneet pitkäjänteistä kehitystyötä tuotteidemme eteen tavoittaaksemme mahdollisimman laadukkaan, huolettoman ja kestävän julkisivun – jopa arktisiin olosuhteisiin. Uudet tuoteperheemme kokoavat hienosti yhteen tämän vuosien kehitystyön ja ovat kunnianosoitus ammattilaisillemme, joiden käsistä nämä pohjoismaiset innovatiiviset tuotteet syntyvät”, kertoo Siparilan operatiivinen johtaja Meri Rajala

Ulkoverhoustuotevalikoimamme uudistuksen taustalla on halu palvella asiakkaitamme entistä paremmin rakentamisen tarpeisiin vastaavilla tuotteilla, jotka on jaettu selkeästi omiin tuotesarjoihinsa. Meillä on ilo tuoda markkinoille uudet tuoteperheet, jotka yhdistävät vuosikymmenten aikaa keräämämme kokemuksen ARCTIC- ja NORDIC-tuotesarjoiksi, jotka molemmat sisältävät kolme uniikkia ja keskenään erilaista ulkoverhouspaneelia. Lämpökäsittely ja palosuojaus laajentavat paneeleiden käyttömahdollisuuksia entisestään.

ARCTIC-sarja yhdistää premium-tason rakentamisen helppouteen

ARCTIC-tuotesarja antaa kunnian Pohjolan metsille. ARCTIC-tuotteet korostavat puun kestävyyttä, monikäyttöisyyttä sekä ainutlaatuisuutta rakennusmateriaalina. Mikään ei vedä vertoja Pohjolan metsissä kasvaneiden puiden sitkeydelle: ne sinnittelevät kylmät talvet ja heräävät eloon auringon lämmöstä ja sateiden kosteudesta.

ARCTIC-tuotesarjan ulkoverhouspaneelit sopivat rakentamiseen, jossa puusta halutaan nauttia mahdollisimman käyttövalmiina tuotteena. Kaikki ARCTIC-sarjan ulkoverhouspaneelit ovat valmiiksi käsiteltyjä, jolloin ne ovat suoraan valmiita asennettaviksi.

ARCTIC-sarja sisältää TOPCOAT®-, NATURAL TONES- ja LUCID-ulkoverhouspaneelit:

  • TOPCOAT®-ulkoverhouspaneeli on tullut osaksi valikoimaamme ensimmäisen kerran vuonna 2008, josta lähtien se on kehittynyt ulkoverhousvalikoimamme kruununjalokiveksi. TOPCOAT® on täysin valmis ja piilokiinnitteinen ulkoverhouspaneeli, jolla saa aikaan aina tyylikkään ja laadukkaan julkisivun.
  • NATURAL TONES on täysin valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli, jonka läpikuultava käsittely jättää paneelin pinnan luonnolliseksi mutta kestäväksi.
  • LUCID-ulkoverhouspaneelin läpikuultava pinta antaa julkisivulle kevyen ja kauniin ilmeen. LUCID on valmiiksi maalattu, mutta paneeli vaatii uutta käsittelyä 2–4 vuoden jälkeen.

Puuta aidoimmillaan – NORDIC-sarja jättää aikaa lopullisten sävyvalintojen tekemiseen

NORDIC-tuotesarja on ylistys suomalaiselle puunkäsittelytaidolle, joka on lähtöisin vuosisatojen takaa. Metsät ja puut ovat aina kuuluneet läheisesti ihmisten elämään, ja kylän taitavimmat puusepät sekä hirrenveistäjät ovat olleet arvostettuja taitajia. Puu on ollut vuosikausien ajan luotettava rakennusmateriaali, jota ihminen on työstänyt tarpeisiinsa sopivaksi.

NORDIC-tuotesarjan tuotteet toimitetaan eri tavoin pohjakäsiteltyinä tai täysin käsittelemättöminä, joten ne ovat puuta aidoimmillaan. Kaikki NORDIC-sarjan tuotteet vaativat asennuksen lisäksi maalaustyön, joka jättää luonnollisesti aikaa paneelin lopullisen sävyn valitsemiseen.

NORDIC-sarja sisältää MIDCOAT-, BASECOAT- ja PURE-ulkoverhouspaneelit:

  • Pintamaalattu MIDCOAT-ulkoverhouspaneeli näyttää tyylikkäältä jo rakennusvaiheessa ja suojaa rakennusta. Paneeli vaatii vielä yhtä käsittelykertaa työmaalla.
  • BASECOAT on kertaalleen pohjustettu ulkoverhouspaneeli, joka tulee asentamisen jälkeen käsitellä vielä 1–2 kertaa.
  • PURE on puuvalmis eli käsittelemätön ulkoverhouspaneeli, joka sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa materiaalitarve on pieni ja paneeli täytyy saada työmaalle nopeasti.

Täydellistä viimeistelyä NORTH-viimeistelytuotteilla

Viimeistely antaa loppusilauksen julkisivulle, eikä sen roolia kannata väheksyä. NORTH-viimeistelytuotteet sopivat ARCTIC- ja NORDIC-tuotesarjoilla toteutettujen julkisivujen viimeistelyyn: sarja pitää sisällään kaikki tarvittavat tuotteet rakennuksen viimeistelyyn.

NORTH-tuotesarja sisältää ikkunasmyygit, nurkkalistat sekä räystäs-, ulkoverhous- ja otsalaudat. NORTH-sarjan tuotteet yhdistelevät ARCTIC- ja NORDIC-sarjojen ideologiaa: tuotteet ovat saatavilla joko täysin valmiiksi maalattuina, pohjakäsiteltyinä tai käsittelemättöminä.